HTML

Tőről metszett kettős mérce

Világszerte, de a magyar közéletben különösen jellemző a kettős mérce, ami elsősorban az eufemisztikusan "balliberális" médiaként aposztrofált nyomasztó túlsúlyú lakájmédiának köszönhető. A blog célja elsősorban a hazai nyilvánosság által alkalmazott kettős mérce könyörtelen leleplezése.

Friss topikok

Linkblog

Ki hazudott a főbíró-választás ügyében?

2009.06.26. 17:37 proeskontra

Baka András második főbírói jelölése után kiderült, hogy a két nagy parlamenti párt közül az egyik biztosan hazudott. Hiába ígérték meg, hogy támogatják Baka Andrást, mégsem jött össze a szükséges kétharmados támogatás a Tisztelt Házban.
Persze eleve gyanús, hogy azok után, hogy egyetlen parlamenti pártként az MSZP háromszor zsinórban bevallottan leszavazta Sólyom László főbíró-jelöltjeit, hirtelen megvilágosodva a jelölt lelkes hívéve vedlenek a posztkommunisták szocialisták. Holott először pont Baka Andrást jelölte Sólyom, akkor arra a mérhetetlen olcsó érvre hivatkozva szavazták le, hogy Bakának nem volt magyar bírói gyakorlata. Igaz, hogy az azóta eltelt egy évet Baka a magyar igazságszolgáltatás kötelékében töltötte, de nem kell a politikában vájtfülűnek lenni ahhoz, hogy emiatt ugyan meg nem változik az amúgy a szakértelemre nem sokat adó párt hozzáállása.
Aztán még gyanúsabb, hogy az MSZP nyílt szavazást kért a jelölt ügyében, holott ez még az MSZP-SZDSZ házi alkotmányjogásza a neves alkotmányjogász Halmai Gábor szerint is abszurdum, házszabályellenes és a Parlament egyetlen másik pártja sem támogatta. De a legabszurdabb az MSZP újdonsült terminátora jólfésült és higgadt frakcióvezetője, Mesterházy Attila által egyszerűen politikai blöffnek nevezett cirkusz, amikor is az MSZP képviselőinek külön urnában, külön tollal kellett szavazniuk, és mindenki szeme láttára Mesterházy előtt libasorban állva a frakcióvezetőnek történt bemutatás után dobhatták csak szavazócédulájukat az urnába. Persze mindez kizárólag a Fidesz megtévesztésére. Ezt a mesét valószínűleg még Kálmán Olga vagy Kárász Róbert sem veszi be, igaz a nyilvánosság előtt körmük szakadtáig védik a szánalmas parlamenti cirkuszt. Pedig nyilvánvaló, hogy már az MSZP-nek is kínossá vált, hogy áldásos tevékenységüknek köszönhetően több mint egy év után sem sikerült főbírót választani, ezért kénytelenek voltak belátni, hogy a kutyakomédiának véget kell vetni. Viszont köztudott, hogy az MSZP egy széthúzó frakció, ahol egymásnál kizárólag Orbán Viktort és a Fideszt utálják jobban, ezért volt kénytelen Mesterházy antidemokratikus eszközöket bevetni a pártfegyelem megtartása érdekében.
De nézzük a számokat! Baka Andrásra 184 igen szavazat érkezett a második, kudarcos jelölésekor. Az MPSZ-frakcióból viszont pontosan 187-en szavaztak (nem ennyi MSZP-s képviselő van a Parlamentben, hanem ennyi MSZP-s adta le a szavazatás a főbíró-választáskor). Tehát matematikailag kizárt, hogy minden MSZP-s megszavazta volna Bakát. 3 biztosan nemmel vagy érvénytelenül szavazott. Továbbá 19 SZDSZ-s szavazat volt, feltételezhetően 19 igen-szavazat, hiszen ők is megígérték, hogy támogatják Bakát (nyugodt szívvel ki lehet zárni egy Fidesz-SZDSZ összejátszást). Így már minimum 22 nem szavazatnak kellett érkeznie az MSZP frakcióból, feltételezve, hogy a Fidesz-KDNP-ből egyetlen Bakát támogató voks sem érkezett. Továbbá ott van nagyjából 10 MDF-es szavazat is, amelyekről szintén vélelmezhető, hogy Bakát támogatták egytől egyig. A kis pártok esetében már csak azért is feltételezhető a támogatás, hiszen abban a tudatban szavaztak, hogy a két nagy párt úgyis megválasztja Bakát, amúgy pedig ők is megígérték a támogatást. Tehát erős jóindulattal is minimum 32 MSZP-s képviselő Baka ellen szavazott. Tehát az MSZP semmiképpen sem mondhatott teljes mértékben igazat a főbíró-választás ügyében.
Ellenben a Fidesz 147 támogató szavazata az SZDSZ, MDF és a függetlenek támogató voksaival pontosan kiadja a Bakára leadott igen-szavazatokat. Kár, hogy a média "lusta" volt ezeket a számításokat elvégezni.
 

7 komment

Címkék: mszp fidesz sólyom lászló mesterházy attila baka andrás

A bejegyzés trackback címe:

https://kettos-merce.blog.hu/api/trackback/id/tr501210520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MPéter 2009.06.26. 18:23:10

Amúgy meg én nem hagytam volna ki azt sem, hogy az MSZP-nek hazudozásban komoly priusza van..de azért én a Havasinénak jobban örültem volna, ő nem ilyen kis gyámoltalan öregúr, márcsak azért sem, mert ő nő. :)

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.06.27. 16:13:00

Nem mindegy melyik hazudott?
Mindkét párt egyforma, bűnözők és maffiózók gyülekezete.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.06.27. 23:21:11

@anti_troll: Éppen ez a "balliberális" média célja, egybemosni a két rivális pártot, egyik kutya, másik eb. Pont ez az, amit nem szabad hagynunk.

phaidros 2009.06.29. 11:18:56

Érdekes ez a számítás, ebbe nem gondoltam bele.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.06.29. 15:20:43

@phaidros: Köszi! Annak is örülök, ha egy emberben sikerült megmozgatnom valamit! :)

ParaBoszme 2009.07.01. 14:37:44

@anti_troll: Itt a bibi. Az ATV-n nevelkedett, korlátolt gondolkozású emberkék eszmefuttatására jellemző a szar szétkenése. Gratulálok, igazán értelmes emberke vagy!

ParaBoszme 2009.07.01. 14:43:25

@MPéter:
Egyetértek. A komcsiknak a gondolataik is hazugak. Szemrebbenés nélkül hazudnak, semmi erkölcs sem szorult beléjük. Ezért komcsik. Különben emberek lennének.
süti beállítások módosítása