HTML

Tőről metszett kettős mérce

Világszerte, de a magyar közéletben különösen jellemző a kettős mérce, ami elsősorban az eufemisztikusan "balliberális" médiaként aposztrofált nyomasztó túlsúlyú lakájmédiának köszönhető. A blog célja elsősorban a hazai nyilvánosság által alkalmazott kettős mérce könyörtelen leleplezése.

Friss topikok

Linkblog

Hogyan manipulál mindannyiunkat a cselédmédia?! I.

2011.04.07. 09:21 proeskontra

Pár napja történt, hogy a NAV és az Országgyűlés Hivatala úgy értelmezték a 98%-os különadóról szóló törvényt, hogy az országgyűlési képviselőkre nem vonatkozik, mivel az ő jogviszonyuk nem számít munkaviszonynak. Ezt a magyar média szinte teljes egésze jó cselédmédiaként igyekezett úgy beállítani, hogy a csúnya gonosz kapzsi kormányunk minden szerencsétlen ártatlan emberrel megfizetteti az adót, csak saját magukkal nem, a korrupt és fasiszta kormány már megint saját kasszára dolgozik.

Holott Kósa Lajos sajtótájékoztatóján azonnal jelezte, hogy a jogalkotó szándéka szerint az adó mindenkire vonatkozik, és ha a jogértelmezés másként látja, természetesen módosítani fogják a törvényt.

Vadász Iván és még számtalan adószakértő értetlenül állt a jogértelmezés előtt, hiszen a képviselők jogállása TB- és nyugdíjügyekben is munkaviszonynak minősül, valamint a jogalkotó egyértelmű szándéka is erre irányult. Azonban ők is felhívták a figyelmet, hogy probléma egy szál se, hiszen a jogalkotó jelezte, hogy a törvényt módosítani fogják.

A dolog további pikantériája, hogy a különadó ráadásul csak MSZP-s és SZDSZ-es képviselőket érint.

A magyar média mindezek ellenére 100 emberből 99-cel sikeresen hitette el, hogy a gaz magyar kormány megint lebukott rút gonosz korruptságával.

2 komment

Címkék: média sajtó manipuláció baloldali cselédmédia kormányellenes

A bejegyzés trackback címe:

https://kettos-merce.blog.hu/api/trackback/id/tr992806482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.04.07. 10:57:11

Van egy olyan érzésem, hogy egy ilyen posztot sosem fog ajánlani az Index. Minek is? Hisz ott a jól bevált, megbízható elvtársi Varánusz, Piroglap, Egyenlítő, Fideszfigyelő, ÖrülünkVincent..

Heveseger 2011.04.07. 11:06:45

Teljesen világos, mindenkire vonatkozik, helyesen.
Kavarni a lekvárt a legjobb , hülyeségeket beszélni,. gerjeszteni az embereket. Svédországban is bolgárúr szépen alátett az országunknak. Ezeket semmi nem érdekli, csak a ....... szóval egy HAZAÁRÚLÓ !!
süti beállítások módosítása