HTML

Tőről metszett kettős mérce

Világszerte, de a magyar közéletben különösen jellemző a kettős mérce, ami elsősorban az eufemisztikusan "balliberális" médiaként aposztrofált nyomasztó túlsúlyú lakájmédiának köszönhető. A blog célja elsősorban a hazai nyilvánosság által alkalmazott kettős mérce könyörtelen leleplezése.

Friss topikok

Linkblog

Répássy vs Mesterházy

2009.06.26. 11:45 proeskontra

Baka András főbíróvá választása után annak rendje és módja szerint a szokásos parlamenti sajtótájékoztatók következtek. Elsőnek Répássy Róbert (a "Fidesz ökle") próbált volna sajtótájékoztatót tartani, azonban a parlamenti demokráciákban példátlan módon a sajtótájékoztatóját közbekiabálással és Répássy Róbert szabályos kitúrásával Mesterházy Attila (a "jóképű talpig úriember") igyekezett ellehetetleníteni.

Régóta figyelem a hazai politikát, emlékeim szerint ez a második alkalom, hogy egy politikus sajtótájékoztatóját egy másik politikus megzavarja. Ha jól emlékszem akkor is Répássy sajtótájékoztatóját zavarták meg, természetesen akkor is az MSZP politikusai.

Pártpolitikai elfogultságtól függetlenül az esetet egyetlen módon lehet értékelni: nevezetesen Mesterházy Attila felrúgta a demokrácia iratlan szabályait. Itt szeretném egy militáns bértollnoki véleményre felhívni a figyelmet:

http://extrataho.blog.hu/2009/06/25/mesterhazy_vs_repassy_alazas_a_kobon

Szerintem ebben azontúl, hogy épeszű ember ilyen nyilvánvalóan szalonképtelen gondolatokat csak pénz ellenszolgáltatásáért cserébe képes papírra vetni, a legborzasztóbb az, hogy az Index is ajánlotta ezt a kétes értékű postot.

Hiszen nyilvánvaló, hogy a világban mindenütt a sajtótájékoztató az egy olyan műfaj, ahol az illető a saját véleményéről, álláspontjáról tájékoztatja a sajtót. A vita helye a vitaműsorokban van. Nagyon demagóg és populista dolog Répássytól számonkérni a vitára való hajlandóságot a fenti ügy ürügyén...

Szeretnék még egy apró gondolatkísérletet tenni. Tegyük fel, hogy az eset pont ellenkező felállásban történik: Mesterházy sajtótájékoztatóját próbálja megzavarni Répássy. Ugye mindenkinek a szeme előtt van, hogy a TV2-től az Rtl Klbubig, a Metropoltól a Népszabadságig mindenki a Fidesz mérhetetlen agresszióján csámcsogna hetekig és a jelenetet még a szilveszteri kabaréműsorokban is előszeretettel játszanák be kétszer. Lelki szemeim előtt megjelenik Bolgár György a Sajtóklubban, ahol azon mereng, hogy miért is csodálkozunk, hogy a szélsőségesek megzavarják az állami ünnepségeket, közbekiabálnak, lökdösődnek, hiszen kitől is kapják a bátorítást, kitől is lesik el a jó példát?! Hát a Fidesztől, akik még ellenzékből is ellehetetlenítik a bátortalan kormánypárti sajtótájékoztatókat...

 

 

9 komment

Címkék: sajtótájékoztató répássy róbert mesterházy attila baka andrás

A bejegyzés trackback címe:

https://kettos-merce.blog.hu/api/trackback/id/tr161209679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MPéter 2009.06.26. 18:18:04

Ügyes blog! Szép kezdet! Szükség van ilyen komoly elemzői munkákkal megírt blogbejegyzésekre a sok szélsőség között! Csak így tovább!

ParaBoszme 2009.06.27. 10:16:24

Az új generáció!!!! Gratulálok, ezek még gusztustalanabbak, mint a „NAGYOK”. Azok legalább a látszatra adtak valamicskét, persze ilyen szempontból a Gyurcsány’i is az újak közé való. Undorító, a bitófán a helyük, írmagjuk se maradjon. Különben soha többé nem szabadulunk meg tőlük, ezektől a csak lopni és rombolni tudó ocsmány férgektől (ők bezzeg akaszthattak). Ezek mind hazaárulók, csak a kicsinyes öncélú érdekeikkel vannak elfoglalva. PÉNZ, PÉNZ és megint csak PÉNZ, ezeket nem érdekli az ország, a nemzet, nekik legyen jó bármi áron, minden másra magasan tojnak. A szocik, SZDSZ, MDF és egyéb trágyalék között egyetlen egy államférfi (- vagy nő) sem található. Magyarországon egyetlen egy európai formátumú államférfi van, és az Orbán Viktor, És kizárólag Orbán Viktor mögött áll egy olyan felkészült, intelligens és becsületes szakembergárda, amelyik képes kivezetni Magyarországot – HAZÁNKAT, NEMEZTÜNKET – a teljes gazdasági, erkölcsi, kulturális és lelki nyomorból. Ezekkel a férgekkel akarják visszaállítani az ország hitelességét?! Közröhej, minden valamire való politikus elfordul az ilyen pökhendi, nagyképű, önző és buta nyáladékoktól. SOHA TÖBBÉ SZOCIALISTÁKAT az ország élére, sőt! Tűnjenek el örökre a sötét történelem süllyesztőjében! Mindannyian a nemzetközi nagytőke alázatos szolgája, seggnyalója, akik ugyan kapnak valamicske alamizsnát, de a végén ők is csak a gödörben végzik, jogosan arccal lefelé, pucéran. Vajon miért ellenszenves minden szoci már ránézésre is (, mint ez a Mesterházy)? Csak nem a lelkük ül ki ábrázatukra? Ezen az öltöny, nyakkendő és kölni – ami elfedni szolgál mocsárszagukat – sem segít.

MPéter 2009.06.30. 17:03:40

@gólhaj: Kedves gólhaj, nem tudom, mit találsz megmosolyogtatónak hozzászólásomban. A cikk írója, barátom, nekem küldte el elsőként frissen nyitott blogját, ezért írtam a biztató, kedves szavakat. Amiket egyébként maximálisan úgy is gondolok, és hogy egyre több cikket jelentet meg beigazolódni is látom szavaim: ügyes blog, szép elemzésekkel, új látószögből.
Ha neked nem tetszik, az persze szíved joga, csak szerintem a gúnyos szmájlik helyett inkább érdemben vitatkozz a cikk tartalmával (ha tudsz).
:D

gólhaj · http://kroki.blog.hu/ 2009.06.30. 23:18:30

@MPéter: öhm pardon... valóban kissé infantilis viselkedés volt ez részemről, még a cikken jártak a gondolataim; hogy lehetséges, hogy az index ami immár tíz éve folymatosan jobbra tolódik, ilyen baloldali propagandának teret adhat.
ez okozta feszültséget bennem, mely a te commentedet olvasva tört elő belőlem.
egyébként egyetértek.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.01. 08:27:02

@gólhaj: Azért legyünk tárgyilagosak: ahhoz, hogy az Index a folyamatos jobbra tolódásával elérje a tárgyilagos és valóban középen álló médiumot, még igen sokat kell tolódnia.

MPéter 2009.07.01. 08:58:39

@gólhaj: Bocsánat, akkor örülök. Lehet, hogy már kezdek paranoiás lenni, hogy mindent támadásnak vélek. :)

gólhaj · http://kroki.blog.hu/ 2009.07.01. 21:43:11

@proeskontra: nem baj.. kivárjuk :) csak aztán nehogy visszainduljon
@MPéter: távol álljon tőlem
süti beállítások módosítása