HTML

Tőről metszett kettős mérce

Világszerte, de a magyar közéletben különösen jellemző a kettős mérce, ami elsősorban az eufemisztikusan "balliberális" médiaként aposztrofált nyomasztó túlsúlyú lakájmédiának köszönhető. A blog célja elsősorban a hazai nyilvánosság által alkalmazott kettős mérce könyörtelen leleplezése.

Friss topikok

Linkblog

Hogyan manipulál mindannyiunkat a cselédmédia?! V.

2011.07.29. 08:19 proeskontra

„A Fideszt segítette az amerikai, akinek durván beszólt Deutsch Tamás” – üvölt ránk az Origo abszolút népszavásra sikeredett címlapja. Hiszen az amúgy témaválasztásában, hangvételében is rendkívül pártosra sikeredett cikkből is kiderül, hogy Thomas Melia a National Democratic Institute (NDI) nevű, a demokratikus átalakulásokat világszerte segítő szervezet egyik munkatársaként nyújtott segítséget több mint 20 évvel ezelőtt (!!!) a rendszerváltás idején létrejött pártoknak az első szabad választásokra való felkészülésben. Tehát nem kiemelten a Fidesznek, ahogy azt a cselédsajtóban megszokott címválasztás sugallja, hanem általában a rendszerváltáskor alakulóban lévő pártoknak. Aztán nagybetűvel hirdeti az Origo újabb manipulatív mondatát: “Egy Fidesz-alapító szerint nagy valószínűséggel Deutsch is találkozott Thomas Meliaval.” Nem mintha bármilyen dehonesztáló tartalma lenne egy ilyen esetleges 20 évvel ezelőtti találkozónak, hiszen ettől még ugyanolyan jogos  marad a deutschi kirohanás a dölyfös, felsőbbrendűségi küldetéstudattól vezérelt amerikai lenézés és kioktatás ellen.  Azonban ez a bizonyos Fidesz-alapító nem egy szinte ismeretlen névtelen még most is fideszes figura, hanem Fodor Gábor, csak ugye mennyivel nagyobbat üt azt írni, hogy még egy Fidesz-alapító is beleköp Deutsch levesébe, mint kimondani a pőre valóságot: ez a Fidesz-alapító az a bizonyos Fodor Gábor.

Tulajdonképpen mondhatnánk, hogy ilyen “csekély” szintű manipulálással, propagandisztikus téma- illetve címválasztással, tendenciózus mondatfűzéssel nem is érdemes foglalkozni, hiszen manapság mindennapos, és ilyen bármelyik médium esetében százával fordul elő, nem egy kirívó eset. Valóban nem. Azt gondolom, hogy az ilyen jellegű csúsztatásokat lehetne akár a szenzációhajhászás számlájára is írni, ha nem lenne égbekiáltó a trend, hogy a tények kozmetikázásának népszavás tempója a magát egyébként független, pártatlan, objektívnek hazudó Origo és társai esetében rendre, szinte kivétel nélkül mindig a Fidesz lejáratása érdekében történik.

 

Szólj hozzá!

Címkék: média origo sajtó fidesz csalás manipuláció kettős mérce baloldali deutsch tamás lakájmédia cselédmédia kormányellenes

A bejegyzés trackback címe:

https://kettos-merce.blog.hu/api/trackback/id/tr673108763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása