HTML

Tőről metszett kettős mérce

Világszerte, de a magyar közéletben különösen jellemző a kettős mérce, ami elsősorban az eufemisztikusan "balliberális" médiaként aposztrofált nyomasztó túlsúlyú lakájmédiának köszönhető. A blog célja elsősorban a hazai nyilvánosság által alkalmazott kettős mérce könyörtelen leleplezése.

Friss topikok

Linkblog

Ha eljön Orbán Viktor…

2009.06.29. 17:28 proeskontra

Manapság egyre többen rettegnek Lendvai Ildikótól Mesterházy Attiláig, az MTV1-től a TV2-ig, a Klub Rádiótól az ATV-ig azon, hogy mi is lesz, ha visszatér a patás ördög. Szorgalmasan végzik munkájukat: rémisztgetnek, félelmet keltenek, mert őket ezért fizetik, nem is rosszul. Ők csak ehhez értenek, de ehhez nagyon.

A fizetett rettegők és rémisztgetők kevés ütős lappal rendelkeznek: náciveszély, antiszemita-kártya, terrorkártya és az Orbán-fóbia.

Az Orbán-fóbia csúcsra járatása a kétharamaddal riogatás manapság: alkotmánymódosítás, királyság, diktatúra, klerikális veszély és társai. De lássuk, mi az, amire biztosan nem számíthatunk, ha újból polgári kormánya lesz hazánknak!

 
Sok mindentől függ, hogy mi fog történni, ha újra a Fidesz alakít kormányt Magyarországon, azonban a 1998-2002 közötti időszak alapján a következőket biztosan megállapíthatjuk:
 
 
  • Orbán Viktor nem csalással fog hatalomra kerülni, nem fogja eltitkolni és meghamisítani az államháztartás adatait.
  • Orbán Viktor és Varga Mihály nem fognak együttműködni egy szélsőjobboldali EU-biztossal annak érdekében, hogy az Uniót is megtévesszék az ország pénzügyi adatairól.
  • Orbán Viktor nem fog trükkök százaihoz folyamodni, egy országot teljesen tönkretenni csak azért, hogy a következő választásokat is megnyerje. Éppen ezért Orbán Viktornak nem lesz őszödi beszéde sem.
  • Kövér László nem fog cseh terroristákkal riogatni, amikor kedve és politikai érdeke éppen úgy kívánja.
  • Felháborodott szélsőbaloldaliak és fizetett provokátorok által felheccelt anarchista tömeg nem fogja elfoglalni a HírTv székházát.
  • A szocialista majálison ünneplő békés baloldali tömeget nem fogják rohamrendőrökkel agyonveretni, Kiss Péter fejét és lapockáját nem fogják beverni és eltörni.
  • A Parlamentben megjelenő agyonvert, bekötözött fejű Kiss Pétert Balog Zoltán, az emberjogi bizottság elnöke nem fogja ízléstelen módon kigúnyolni.
  • Tarlós István nem fogja a rendőrterrort vezető rendőrfőnököt kitüntetni.
  • Nem fogják kikaparni Horthy Miklós sírját, nem lopják el koponyáját sem.
  • Az Alkotmánybíróság épületébe nem fognak géppisztollyal belelőni.
  • Varga Mihály nem fogja lefejelni az ATV kameráját, nem fogja szándékosan fellökni Kálmán Olgát.
  • Varga Mihály pénzügyminiszter és Répássy Róbert igazságügyi miniszter nem fogja megpróbálni az ellehetetlenített baloldali média szinte egyetlen zászlóshajójának műsorvezetőit nemi erőszak koholásával tönkre tenni.
  • Ókovács Szilveszer nem fogja meghamisítani az Orbán Viktorral készített interjúját azért, hogy őt illetéktelenül előnybe hozza.
  • Orbán Viktor nem fogja az OTP-t átjátszani Silvio Berlusconinak.
 
Sajnos a listát még lehetne folytatni…  

157 komment · 2 trackback

Címkék: média politika fidesz gyurcsány ferenc orbán viktor lendvai ildikó

A bejegyzés trackback címe:

https://kettos-merce.blog.hu/api/trackback/id/tr71215959

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ó mondd, te kit választanál? - 2010 2009.11.06. 09:37:50

Még ugyan messze vannak a választások, mégis nap, mint nap, mikor olvasom a híreket, azon gondolkozom, hogy kire fogok szavazni? Lehet, hogy egy kicsit zavart írás, de én is zavart vagyok. Első gondolatom mindig az, hogy én ugyan el nem megyek szavaz...

Trackback: Mindenes 2009.06.30. 09:11:35

Mesterházy szembenézése - nevetségesAttila, bár nem ismerjük egymást, de fiatal vagy, szóval engedd meg, hogy tegezzelek. Most tök komolyan bemondod az én arcomba is a médián keresztül, hogy az MSZP szembe mert nézni a válsággal?! Jó, persze, ez is e…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 12:57:07

@rnmr: Ha továbbra is kizárólag egy forrásból akarod magadba szívni a tudást, akkor valóban a Gréczy Zsolt blogjában a helyed. Sajnálom, hogy annak ellenére, hogy mindenkinek ÉRDEMBEN válaszolok, Te mégis a papagájkommandóban találod meg a számításaidat. Nem baj, azért örülök, hogy benéztél! Ha mégis egyszer vitázni támad kedved, itt mindig találsz a személyemben vitapartnert!

rnmr (törölt) 2009.07.02. 14:11:53

@proeskontra: ember, mi az alaptalan támadás abban, hogy hetenkénti ülésezés helyett 3 hetente ülésezett a parlament 98-02 között és mi az alaptalan támadás abban, hogy ov 98-ban a választások megnyerésének estéjén, mikor nyilvánvaló volt, hogy koalíciós társ nélkül képtelenek kormányozni, azt hazudta, hogy nem lép koalícióra a kisgazdákkal (és akármennyire is állítod, ezekre érdemben még mindig nem reagáltál). ember, te nem gondolkozol, érveid sincsenek, csak papagájozol mindent, és másra mutogatsz. egyébként alaptalan támadás az lenne, azt írnám:
1. Orbán Viktor biztosan csalással fog hatalomra kerülni, el fogja titkolni és meg fogja hamisítani az államháztartás adatait
vagy írjam ezt és akkor lesz vita, mert te azt mondod NEM én meg azt hogy DE?! ember, gondolkozz!

rnmr (törölt) 2009.07.02. 14:15:03

és mielőtt félreértenél, kurvára nem tetszik, ahogy a tüntetést és a lehetnemégsorolniasokszarságotot intézik a jelenlegiek, de ettől még nem látom messiásnak ov-t főleg úgy, hogy sok emberrel ellentétben emlékszem a 98-02 között történtekre.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 14:29:22

@rnmr: Érdekes, hogy itt mindenki kézzel-lábbal tiltakozik az ellen, hogy ő MSZP-s volna, de valahogy mégis mindenki csak Orbánnal van elfoglalva, és summa summárum nála rosszabb nincs, "nem vagyok MSZP-s de azért még mindig jobb, mint a ZORBÁN". Te is még véletlenül sem az előtted szóló igazán szélsőséges balos kirohanások ellen emelted fel a szavad (még részben sem), hanem kizárólag a polgári oldalba rúgtál bele.
Ettől függetlenül felhívom megint a figyelmedet arra, hogy válaszoltam sok kommentárral feljebb, ha van érved, akkor hajrá, ütköztessük!

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 14:41:49

@rnmr: Véletlenül csak az utolsót vettem észre, ne haragudj, bár ezt sem nevezném igazán érveknek. Nem alaptalan támadás a 3 hetente ülésezés, de még senki sem mondta el, hogy mi volt abban a rossz, antidemokratikus, azonkívül, hogy a papagájkommandó ezt sipítozta. Ezt sosem minősítettem alaptalannak, szép csúsztatás, gratulálok! Nem a választások estéjén, hanem azt megelőzően mondta ezt. De ha boldogabb leszel, akkor legyen igazad, ebben hazudott Orbán. Ezt szerinted érdemes felhozni a gyurcsányi hazugságokat illetően? Nem kicsinyes támadás? Nem azért, mert Nektek csak ennyi jut? Kérlek, prögesd végig az eddigi hozzászólásokat, és próbálj meg nem szemellenzősen hozzáállni, döntsd el, hogy ki vitázott érdemben és ki az, aki vagdalkozott. Én mindenkire reagáltam eddig, viszont rám a legritkább esetben reagáltak, ha mégis, akkor is nem oda vágóan. Hidd el, ha higgadtan végignézed, akkor Te is belátod ezt.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 14:54:38

@rnmr: Most jöttem rá, hogy még az a ici-pici sikerélményed se lehet meg, hogy hazugságon kaptad egy teljesen periférikus kérdést illetően az Orbánt, ugyanist az FKGP-ről a választások előtt nyilatkozott így, maximum az első forduló éjszakáján, Te viszont ügyes csúsztatással "választások éjszakáját" írsz, holott tudvalevő, hogy Magyarországon kétfordulós a választási rendszer.

rnmr (törölt) 2009.07.02. 15:12:20

@proeskontra: ja, most jöttem csak rá, hogy te el is hiszed, hogy az az ember nem hazudik. egyébként második forduló, és kormánykoalícióról volt szó.

egyébként viccnek jó, de komolyan nem vehető a poszt. észérvekkel hit ellen? lol

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 15:23:52

@rnmr: A többi posztban vannak az észérvek, olavsd el őket, reagálhatsz bámelyikre, és sajnos Te lennél az első, aki a posztra reagálna. Ez a poszt pedig a közhiedelemmel ellentétben SEM a volt, SEM a jövendőbeli Orbán-kormányról nem szól, ez KIZÁRÓLAG a Gyurcsány-kormányról szólt. Kár, hogy mindenki félreértette. Amúgy pedig nem vicc a poszt, hanem egy szatirikus, ironikus iromány. Csodálom, hogy ezt nem látja mindenki előőre. De ha érvelni akarsz, a kommentekben írtam sok mindent, azokra lehet, meg a többi posztban is lehet keresgélni.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 15:25:36

@rnmr: Annyit hazudik, mint bármelyik hétköznapi ember, de vannak a most hatalmon lévők, akik kóros hazudozók, a kettőt összemosni súlyos hiba. És ez nem hit kérdése.

rnmr (törölt) 2009.07.02. 15:33:56

@proeskontra: hol van az a határ, amitől már nem hétköznapi embernek, hanem kóros hazudozónak számít valaki?

rnmr (törölt) 2009.07.02. 15:37:10

és még egy kérdés, a poszthoz kapcsolódva: pontosan mi volt a csalás, amelynek segítségével hatalomra került az mostani (02-09) kormány? a háromból melyik csal és hogyan?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 15:38:06

@rnmr: Minden autóvezető meg szokta szegni a közlekedési szabályokat, viszont vannak, akik rendszeresen 100-zal áthajtanak a piros lámpán, vannak aki mindig a buszsávban vezetnek. Kérlek, definiáld, hogy hol húzódik a normális és a nem normális közlekedési szabályszegés között a határ!

rnmr (törölt) 2009.07.02. 15:39:17

@proeskontra: bocs nem én aggatom a címkéket, hanem te

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 15:41:19

@rnmr: Ezzel azt akartam éreztetni, hogy mindannyian tudjuk, miről beszélünk, ismerjük az autóvezetők két fajtáját is, de mégsem lehet pontos határvonalat húzni. Ha Te mégis úgy érzed, hogy Orbánt és Gyurcsányt egy lapon lehet említeni, akkor sajnos tényleg lehet, hogy a legjobb, ha feladom, hogy meggyőzzelek.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 15:49:33

@rnmr: Csalások: eltekintve a láncszavazások, szavatvásárlások (gulyásfőzés, ételcsomag), médiamanipulációk hadától, szerinted az államháztartási adatok eltitkolása és BEVALLOTT meghamisítása micsoda, ha nem csalás? Hm?
Vagy a választások előtt marketingcélú adócsökkentést fogad el az MSZP-SZDSZ többség, majd a választások megnyerése után azonnal visszavonja és adót emel. Ez mi, ha nem csalás?!

rnmr (törölt) 2009.07.02. 16:00:42

@proeskontra: no, hát meg is van a félreértés oka. én végig azt hittem, hogy vitatkozni akarsz, pedig te meg akartál győzni. ha ezt tudom, akkor nem veszem komolyan az olyan kommentjeidet, mint hogy "soroljak érveket" és "kezdjünk vitát". tudod: észérvekkel hit ellen? lol

és még egy apró adalék:
orbánt és gyurcsányt több szempontból is egy lapon emlegetem: emberek mindketten, politikusok mindketten, és nagyon hasonló a hatalomgyakorlási technikájuk, eszközökben nem nagyon válogatnak. mondhatni, hasonszőrűek. igen hasonszőrűek, egyik kutya, másik eb. lehet az egyikbe, vagy a másikba szerelmesnek lenni (százezrek, ha nem milliók vannak ezzel így magyarországon mindkét felől), és ezzel együtt sátánozni a másikat, de ez az adott helyzeten mit sem változtat.

de hogy legyen vita is (vitatkozom az egyetlen mondattal, amivel a posztban lehet):
a 1998-2002 közötti időszak alapján a NEM állíthatod biztosan a következőket:
..és ide jön a posztolt felsorolás.

például azért nem, mert ov gazdaságilag tönkrevágott egy országot, csak hogy a következő választást megnyerje (pechére nem nyerte meg). az is igaz, hogy utódai folytatták a tönkrevágást, de ez nem mentesíti ovt a korábbiaktól.

ja, az autóvezetőknek sem két fajtája van.

rnmr (törölt) 2009.07.02. 16:01:42

@proeskontra: ezt politikának hívják és 98-02 között sem működött másként, csak nyilván fiatal vagy, nem emlékszel.

rnmr (törölt) 2009.07.02. 16:03:59

@proeskontra: a "médiamanipuláció" viszont jó szó, használni is fogom, csak kérlek, pontosítsd, hogy mit értesz alatta, és kérlek, mondd el azt is, mi az, amit az általad felsoroltakból ov és pártja nem alkalmazott kormányzása idején

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 16:11:43

@rnmr: Itt szeretném MPétert idézni egy másik topicból, mert ide (is) vág: "Annyira vicces, ahogy az összes hozzászóló odaírja a végére: "amúgy én nem szimpatizálok ezekkel", én szerintem sem jók ezek sőt", "úgy mondom ezt, hogy én igazából jobbos vagyok, SŐT"... humoros. Nyilván én is szégyelleném, ha a jelenlgiekkel lennék egy platformon, csak nem értem mi értelme ennek, hisz mindenki leszűri a hozzászólásából, hogy mit gondol és kivel szimpatizál, akkor minek mentegetőznie, csak szánalmassá teszik magukat ezáltal (is)."

Amúgy kísértetiesen hasonlítasz mestereidre: Azurákra, Kárászra, Havasra, Friderikuszra, Bolgárral, Oroszra...és a többiekre: minden alap nélkül belekötsz egy szóba, aztán az rugózol végeláthatatlanul.

Kérlek szépen, ha nem tudtad volna a világon mindenütt azért vitatkoznak az emberek, hogy felvonultatva érveiket esetleg meggyőzzék az ellenfelet. Komolyan mondom az óvodában is kinevetnének, ha ilyen butaságokba kötsz bele. Nyilván jön még száz turbóbalos, aki majd kiáll melletted, de a józanabbak titkon azért megmosolyogják az ilyesmit, hidd el!

A tragikus kormányzás után már a média is belátta, hogy az agymosás más technikáját kell alkalmazni. Ha már nem lehet tovább dicsőíteni az MSZP-t, akkor legalább rántsuk vele a mélybe az Orbánt is, tegyünk egyenlőségjelet a kettő közé. A technika bevált, mint a kommentelők is mutatják.

Ami az egyetlen vitát generáló megjegyzésedet illeti, szerintem Te is csak kétségbeesésedben írtad, úgyhogy lehet, hogy fel kéne adnom azt a törekvésemet, hogy mindenkire és mindenben reagálok, mert ez így nem vezet sehova.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 16:13:18

@rnmr: Felsoroltam, akinek baja van a szövegértéssel, azzal nem tudok mit kezdeni.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 16:15:53

@rnmr: Nem alakmazol kettős mércét? Orbánnak nem nézed el az állítólagos hazugságát a koalíciót illetően, az MSZP-nek pedig feltétel nélkül mindenre legyintesz, hogy "ilyen a politika". Nem ilyen! Horn alatt sem volt ilyen, és reméljük, többet nem is lesz. A fent említett csalásokat se előtte, se utána más nem követte el. Úgyhogy szerintem nem én vagyok fiatal, hanem maximum te szenilis...már bocs, de minden jel arra mutat.

rnmr (törölt) 2009.07.02. 16:27:25

@proeskontra: miért kéne szimpatizálnom bármelyikkel is ahhoz, hogy egyikről vagy másikról bármit gondoljak? aki nem velünk, az ellenünk?

az agymosásról: nem akkor vagyok agymosott, ha gondolkozom, emlékezem, sok felől tájékozódom, és kritizálok olyan dolgokat, amik nem tetszenek (függetlenül a cselekvő "színétől"). agymosott akkor vagyok, ha elfogadom, amit gondolatként a számba adnak akár innen, akár onnan. csak ezt agymosottként tényleg nagyon nehéz belátni.
ember, vedd észre, hogy a te agyad is folyamatosan mossák, csak eperízű a mosószer és azt hiszed, szörp.

rnmr (törölt) 2009.07.02. 16:34:56

@proeskontra: nem nézem el nekik, mint ahogy egyiknek sem, csak nem hagyom, hogy a feléjük sugárzó gyűlöletem, vagy éppen szerelmem elvakítson. az meg, hogy horn alatt nem volt, hát lol. mindig volt és mindig lesz. ez egy ilyen ország. nem az a baj, ha ezt észreveszed, hanem az, hogy olyan dolgokat veszel észere, és rósz fel kizárólag az egyik fél hibájának/bűnének, amit mind egyformán csinál, csak az egyik sajtótájékoztatót tart, hogy elég volt az agymosásból, miközben folyamatosan mossák mindenki agyát.
az, hogy ennyi karaktert pazaroltunk erre a két bohócra, csak azt bizonyítja, hogy a valós értékénél lényegesen magasabb szinten kezeljük a hülye politikát itten magyarországban, amit senki másnak nem "köszönhetünk", mint szeretett/gyűlölt politikusainknak.
meggyőzni pedig nem fogsz tudni (azt sem tudodm, miről akartál meggyőzni), egyrészt mert észérveid nincsenek, másrészt mert nem hiszek a posztolt listában szereplő embereknek, kezdve ovvel.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 16:35:46

@rnmr: Bár érdemben megint nem reagáltál, de jobb ha szokom ezt a helyzetet...de most azonkívül, hogy manapság ciki az MSZP-SZDSZ-MDF trióval szimpatizál, mégis mennyiben nem vagy feltétlen hívük? Az eddigiekből az tűnik ki, hogy kizárólag Orbán-fóbiád van. A szélsőséges baloldali hozzászólásokra továbbra se reagáltál semmit. Nem baj, Te vagy a 69595. balos ezen a blogon a 3 jobbos mellett, de most miért tagadod? Magad előtt is szégyelled?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 16:40:12

@rnmr: Rendben. De a legjobb a "nincsnenek érveid". Esküszöm megmutatom Orosz Józsefnek, még ők is kínosan mosolyra fakadna. :))))
Amúgy meg nem furcsa szerinted, hogy habár Te objektív és középen álló vagy, egyiket sem szereted és nem is gyűlölöd, mégis tendenciózusan gyűlölködsz Orbánra, míg egy rossz szót sem szóltál a mostaniakra, pedig 7 éve ellenzékben kuksol Orbán, ők pedig egy elnyomó rendszert tartanak fent.
És habár nem szeretm Horn Gyulát vagy Antall Józsefet, de ilyen módszerekhez egyikük sem nyúlt. Vagy ha igen, keress rá példát, jó lenne. Mert Te csak folyamatosan a bolhát hasonlítod össze az elefánttal, és kínkeservesen bizonygatod, hogy de bizony a bolha a nagyobb...

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 16:43:34

@rnmr: Amúgy a hozzászólásainkból egyértelműen kiderül, Te pont annyira vagy MSZP-szimpatizáns, mint én Fidesz. Csak az egyikünk egyenes, a másik pedig olyan, mint kedvenc pártja.
De figyelj, ha Neked lehet, miért ne lehetne nekem is hazudni? Tehát én megmondom őszintén 90 óta az MSZP-re szavazok minden választáson, ezután is így fogok tenni, csak hát tudod kritikus balos vagyok, nem vagyok elfogult Gyurcsány-imádó. (Elhitte bárki is?)

rnmr (törölt) 2009.07.02. 16:48:34

@proeskontra: nem szégyellem, ami vagyok, csak azt gondolom, hogy az ember sokkal bonyolultabb gépezet annál, minthogy a jobb-bal skálán el lehetne helyezni. azt tényleg sajnálom, hogy ezt sokan nem így gondolják, és csak a kommer-náci skatulyákat használják. aki nem velünk, az ellenünk! lol, vagyis brühühühü

amúgy szerinted melyik volt szélsőséges baloldali komment a fentebbiek között? vagy szélsőbalos komment volt? szívesen reagálok rá.

rnmr (törölt) 2009.07.02. 16:57:21

@proeskontra: az idők változnak, a módszerek változnak. de amiről te beszélsz, az nem párt/személy, hanem országfüggő. itthon a mindenkori kormányok saját játszótérnek tekintik a titkosszolgálatokat, a rendőrséget, az állami vállalatokat és minden, államigazgatáshoz, állami gazdálkodáshoz kapcsolódó intézményt. így tette ezt gyurcsány, így tette ezt orbán is és minden körülöttük álló. amire szeretném felhívni a figyelmet az nem az, hogy gyurcsány jobb, mint orbán, vagy viszont, hanem az, hogy veszélyes dolog vakon hinni egyik erényeiben, miközben a másikat sátánnak tartjuk. és elhiszem, hogy nem vagy szerelmes orbánba, de szimpatizálsz a fidesszel, de akkor is arra szeretnélek kérni, hogy használd a fejedet, gondolkozzál, legyél szkeptikus politikusaink kijelentéseivel, hiszen mindegyik ugyanazt akarja: téged.

ParaBoszme 2009.07.02. 17:05:54

@rnmr: Megfogadtam, hogy balliberális suttyókkal nem vitázom tovább, mert értelmetlen, de újból és újból felbosszant az a primitív hozzáállás, amikor is tudván tudja mindenki, hogy a balliberális kormány tudatosan taszította a mélységek mélységébe Magyarországot, elsőkből utolsók utáni, legutoljára kullogókat csinált. Ezt már maguk a szocik és SZDSZ-esek is elismerik, elfordul tőlük hovatovább az egész ország, de bizonyos hiú, öntelt megmondom Jancsik nem akarják beismerni, hogy rosszul voksoltak, és így ők is okozói a bűnnek, inkább szétkenik a kakit, szétmossák a szart. Csak azt nem veszed észre, hogy pont ezzel bizonyítod, hogy milyen utolsó egy vérmes komcsi vagy. Ez pontosan a hazug komcsik módszere. Te Hitlert, Sztálint, Pol Potot, meg még ki tudja mennyi népirtó gazembert is felmentenél. Hál’ istennek, a magadfajta kihalóban van Magyarországon, lassan állatkertben kell téged és a hozzád hasonlókat mutogatni, mint kihalóban lévő, torz szellemű kreatúrákat. Valamelyik topicban olvastam egy nagyon igaz Szolzsenyicin idézetet, ki is másoltam magamnak, annyira megtetszett, mert pontosan a te fajtádra emlékeztetett. Tessék:
“A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”
Remélem magadra ismersz. Gyurcsánynak a kuka mellett kellett volna maradnia, ahova született, és remélem, ahova a sors még visszakényszeríti.

rnmr (törölt) 2009.07.02. 17:16:52

@ParaBoszme: ha magamat egészséges szellemű európai embernek gondolom, akkor nem vagyok kommunista, vagy annyira az vagyok, hogy már ezt gondolom egészséges európai szellemnek? egyébként kik azok a kommunisták? hogy lesz valaki kommunista? velem együtt hányan vannak magyaroszágon kommunisták?

ParaBoszme 2009.07.02. 17:29:51

@rnmr: Hát ez az, nem érted a lényeget. Kommunista pontosan az a fajta ember, mint Gyurcsány, Oszkó, Kóka, Fodor, Lendvai, Lampert, Bajnai stb., stb. , felsorolhatnám az összes szocialista, SZDSZ-es politikust, képviselőt, kormánytagot és talpnyalóikat, hozsannázóikat, a teljes balliberális ’értelmiséget’, balliberális médiát. Ez szerintem mai értelmezésben egy gyűjtőnév az összes hazaáruló gazembernek. Nem a ’kommunista’ kifejezés a lényeg, hanem az emberfajta, amit Szolzsenyicin vele jellemez.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 17:30:05

@rnmr: Itt van, reagálhatsz, ennél szélsőségesebbet remélem, nem vársz:

- Orbán úr nem küld gúnyos válasz levelet a részemre, hogy "drága Barátom, amíg zsidó létezik a földön Te nem kapsz tőlem megrendelést!" ( a levél ki van téve az irodám fakára)
- Nagyon remélem, hogy Széles G úr nem küldi el a saját sajtóorgánumából, kik zsidók, más felekezetet vallanak...stb, úgy, hogy megalázza őket a munkatársai szeme előtt!

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 17:34:02

@rnmr: Hogy kik a kommunisták Magyarországon? Azok, akik az előző kommunista diktatúra utódpártjának vezetői, azok a médiamunkások, akik egy volt diktatórikus pártot megpróbálnak összemosni egy demokratikus párttal. Vagy szerinted annyi köze van az MSZP-nek Kádárhoz, Rákosihoz, mint a Fidesznek Szálasihoz? Ebben is pont egyformák, ugye?

rnmr (törölt) 2009.07.02. 17:40:27

@proeskontra: ha ez az úr személyes tapasztalata, akkor rendben van. ha semmi ilyesmi nem történt, akkor rágalom. de hogy ez mitől szélsőséges és mitől baloldali, hát azt nem tudom.

a másik: az mszp és a fidesz sokkal közelebb áll egymáshoz, mint az mszp rákosihoz, vagy a fidesz szálasihoz. műbalhé. mindnek a szavazatunk és a pénzünk kell. a többi csak hal a tortán.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 17:42:22

@rnmr: Vagy megkérdezném, hogy Te egyetértesz-e azzal, hogy a Krizsó-Gyurcsány-féle interjúhamisítás rendben volt? Volt ilyen az Orbán alatt? A HírTV-s drogügylet rendben van? Agyonhallgatása rendben van? Volt ilyen a Fidesz alatt? Őszödi beszéd rendben van? Volt ilyen a Fidesz alatt? Államháztatási adatok meghamiítása rendben van? Volt ilyen a Fidesz alatt? A választások előtti adócsökkentés, majd 1 hónapon belüli eltörlése és adóemelés rendben van? Volt ilyen a Fidesz alatt? Az MSZP állampárti múltja, vagyona, vezetői, állampárti sajtómunkásai rendben vannak? Van állampárti múltja, vagyona, exvezetői a Fidesznek?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 17:46:06

@rnmr: Tehát Te akár hitelt érdemlőnek tartod, hogy MEH-es céges papírra Orbán Viktor azt zsidózó levelet küldte? Ez azért durva. Nem hiszem el, hogy a Földön 1-2 elmebeteget leszámítva ezt elhiszik. Komolyan ez olyan, szint hogy ez alá még a Kurucinfó se süllyedt.
Az, hogy Téged nem zavar egy párt állampárti múltja, az csak a Te szegényes értékvilágodat mutatja. Szerintem elfogadhatatlan, hogy létezik egy állampárti múltú párt Magyarországon, amelyik ráadásul a rendszerváltás után is birtokolhatja a hatalmat.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 17:48:23

@rnmr: Amúgy az egész kommentárja az "ÚR"-nak, ilyen: SZÉLSŐSÉGES és BALOLDALI. Persze Te az ilyenekkel elnéző vagy. Ezek után miért kéne elhinnem, hogy eddig és ezután nem az MSZP-SZDSZ-MDF valamelyikére fogsz szavazni?

rnmr (törölt) 2009.07.02. 17:51:04

@ParaBoszme: tehát a "kommunista" egy attitűd? hogyan lesz valaki kommunista, tanulja, vagy így születik? a világon máshol is vannak kommunisták? olaszországban vannak?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 17:55:23

@rnmr: Ne játsszd már meg az agyad, tudod, hogy mire gondolunk! Kommunista az, aki olyan attitűdökkel rendelkezik, amelyik a rendszerváltás előtt jellemző volt. Ilyen az MSZP-SZDSZ-MDF. Elmagyaráztam ParaBoszme helyett is, most már érted, vagy szómágia következik megint?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 17:57:19

@rnmr: Amúgy szerinted, ha ez az "Úr" tapasztalata, akkor rendben van. Ha meg nekem az a tapasztalatom, hogy Gyurcsány gyerekgyilkos, három szomszéd gyereket a szemem láttára evett meg, miközben én azt videóra vettem, azóta is minden nap megnézem horrorfilm gyanánt. Akkor ez is rendben van?

rnmr (törölt) 2009.07.02. 17:59:57

@proeskontra: nem tartom hitelt érdemlőnek, de mint írtam, akkor az egyszerű rágalom. a rágalom és a hazugság pedig párt- és eszmesemleges. attól meg nem lesz szélsőséges vagy baloldali valaki, hogy hazudik és rágalmaz.

annak, hogy zavar, vagy nem zavar, nincs jelentősége. ez van és kész. ahhoz, hogy ne így legyen, nem most kell lépéseket tenni, most már sajnos késő. ezt a meccset 1989-90ben lehetett volna lejátszani, de akkor ez nem történt meg. azóta 20 év telt el. az egy negyed trianon! lehet ezen rugózni, csak nem érdemes. meg kell erősíteni a civil társadalmat magyarországon és akkor majd nem leszünk a különböző pártok és önjelölt népvezérek játékszerei. de addig sajnos paraböszméket kell kérdezgetnem, hogy felnyissam a gondolkodásukkal együtt szűkülő szemüket :)

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 18:05:47

@rnmr: Az Úr nem rágalmaz, az Úr beteg...

rnmr (törölt) 2009.07.02. 18:08:48

@proeskontra: "Kommunista az, aki olyan attitűdökkel rendelkezik, amelyik a rendszerváltás előtt jellemző volt." vedd észre: az egész ország kommunista (egyébként tényleg az, csak más címkét aggatott már magára)!

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 18:10:07

@rnmr: Én megértem, hogy nem lehet mindenki egyívású, nem is kell, sőt az rossz lenne. De itt a lehetőség, hogy végleg oda kerüljön az MSZP-SZDSZ, ahova való: a történelem szemétdombjára. Te is tehetnél annak érdekében, hogy végre demokráciánk a demokratikus pártok demokratikus versenye legyen. E két párt nélkül (és a Jobbik végletes visszaszorulásával) ezt el lehetne érni. Például, ha csak az LMP-re szavaznál, és a többi szoci szavazó, akkor végre kialakulhatna egy demokratikus, normális, jogállami minimumkritériumokat teljesítő baloldali párt. És akkor végre elindulhatnánk abba az irányba, hogy demokrácia terén is lassan ledolgozzuk hátrányunkat a Nyugathoz képest. Nem lenne jobb?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 18:12:18

@rnmr: Ezt kikérem magamnak! Azok kommunisták, akik úgy gondolkodnak demokráciáról, jogállamról, sajtószabadságról, emberi jogokról, mint Gyurcsány, Bajnai, Lendvai, Kádás, Rákosi, Kuncze, Kóka és a többiek. Ezen nincs mit szépíteni.

rnmr (törölt) 2009.07.02. 18:22:12

@proeskontra: nagyon sokat teszek érte, hogy demokráciánk a demokratikus pártok demokratikus versengése legyen - például segítem a civil társadalom erősödését, amely a mindenkori kormányok megfelelő kontrollját jelenti egy egészséges szellemű, európai államban.

viszont ennek a történelem szemétdombjához (LOL) nincs köze. a történelemnek nincs szemétdombja, ez egy kitalált hangulatkeltő szókapcsolat, amely nem a saját gondolatod, hanem egy szavazatokra hajtó párt mantrája.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 18:28:25

@rnmr: Ez súlyos tévedés. A demokratikus közélet alapfeltétele, hogy egy állampárt abban ne versenyhezzsen, ráadásul úgy, hogy súlyosan visszaél gazdasági-, hálózati- és médiamonopóliumával. Ez előfeltétele a normális demokráciának, amíg ez nem történik meg, kár is erőlködni. A történelem szemétdombja igenis létezik. Igaz, ezt csak a demokratikus és jogállami normákra igényesebb és érzékenyebb emberek számára látható. Oda kell kerülnie minden ordas eszmének. Szóval ez csak igényesség kérdése, nem hangulatkeltés és nem mantra.
Hidd el engem pont ennyire zavarna, ha egy jobboldali totális diktatúra örököse lenne a jobboldal meghatározó pártja.

rnmr (törölt) 2009.07.02. 18:36:19

@proeskontra: az a baj ezzel a definícióval, hogy egyáltalán nem pontos, kicsit olyan, mintha boszorkányt kiáltanál valakire. ráadásul sokan erre élből azt felelnék, hogy azok a fasiszták, akik úgy gondolkodnak demokráciáról, jogállamról, sajtószabadságról, emberi jogokról, mint orbán, szálasi, mussolíni, hitler és a többiek. ez pedig nem vezet sehova. nem lehet ugyanis megmondani, hogy valaki mennyire gondolkodik úgy mint rákosi, vagy hitler.

rnmr (törölt) 2009.07.02. 18:45:30

@proeskontra: erre írtam korábban, hogy ezen már kár rugózni, ez a vonat elment. más megoldást kell találni a problémára.

és a részletek: a gazdasági monopóliuma nincs sem a jobb sem a baloldalnak. a gazdaság pártsemleges, mondhatni pártok felett áll, hiszen mindkét nagy párt azért verseng, hogy minél inkább megszerettesse magát a gazdasággal, hiszen akkor lesz még több pénze. hálózati monopóliuma sincs a baloldalnak, mára a fidesznek sokkal jobb és sokkal népesebb mozgósító tábora van. a médiamonopólum meg szintén a jobb oldal mantrája, de ha megnézzük, akár darab, akár elérésszámra, hogy mennyi fideszes vagy mszps kötődésű médium van, akkor bizony a fidesz felé billen a mérleg nyelve. a köztévé mindig is a kormánypárt tévéje lesz, ez eddig is jó volt az összes pártnak így, ezután sem akanak ezen változtatni, a kertévék meg kb szarnak araa, hogy mit gondol fontosnak orbán, ha nem hoz annyi nézőt, mint a fehér farkaskölyök a frankfurti állatkerben.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 18:49:41

@rnmr: Pont azért nem lehet, mert a Fidesznek SEMMI köze a fasisztákhoz, az MSZP-nek meg közvetlen köze van a kommunista diktatúrához. NEM ÉRTED?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 18:53:31

@rnmr: Azt hiszem itt megállt részemről a tudomány, aki vitatja a média baloldali túlsúlyát, azzal nem tudok mit kezdeni. Ha szerinted a TV2-ben annyi balos szerkesztő, műsorvezető, riporter van, mint jobbos, akkor nincs miről beszélnünk. Ilyen vastag hályoggal nem lehet mit kezdeni. Az hogy Te ezt jobboldali mantrának nevezed, az túlmegy minden határon. Ez körülbelul olyan, mintha azt mondanám, hogy a keresztény egyházak a baloldalnak kedveznek. Ezek képtelenségek, hol élsz TE???

rnmr (törölt) 2009.07.02. 19:16:10

@proeskontra: akkor most megint kanyarodjunk vissza oda, hogy miért kell minduntalan valami skatulyába (jobb-bal) rakni az embereket? aki nem orbánt élteti az balos? és megint csak azt tudom kérdezni, amit már vagy háromszor a kommentek között: aki nem velünk, az ellenünk?

mi alapján mondod meg egy szerkesztőről, hogy jobbos vagy balos, esetleg liberális, náci, független, vagy bármiegyéb? az rtlben hány balos szerkesztő van? és hány jobbos? az echo tévénél? magyar rádiónál? másik rádiónál? a csaba rádiónál? azért, mert nem minden a hülye politikáról szól a hírekben (szerintem így is jelentőségét meghaladó időtartamban erről van szó), pedig nem az tehet, hogy valaki balos, vagy jobbos, hanem az, hogy egy híradó 25 perc, ebből van 10 perc belpolitika, amiből egy rész értelemszerűen a kormánnyal foglalkozik, hiszen a kormány hoz lakosságot érintő döntéseket, másik rész erre adott reakciókból áll, a harmadik, meg egyes pártok napi faszkodásaiból. ezt követi a külpol és a bulvár rész a maradék 15 percben, kb - ha már láttál híradót, akkor te is tudod, hogy kb ilyen a felépítése az rtlen és a tv2n is. ha viszont ezt nem tudod, akkor nem vagy tisztában a média működésével, vagy egyszerűen csak nem veszel róla tudomást, ami a sajtószabadság hangoztatása kapcsán azért nem ártana. és itt lehet azt mondani, hogy a mindenkori ellenzék is kötelezően kapjon ugyanannyi műsoridőt híradóban, magazinban, mindenhol, mint a kormány és kormánypártok, de egyrészt ezt soha nem szavazza meg senki, másrészt meg ne is kapjon, hanem takarodjon ki a politika a mindennapokból, és hagyja békén a zemberekt!

a kommunista diktatúrához pedig nagyon sok embernek köze van magyarországon, sokan ott ülnek a fidesz padsorában a parlamentben, és sokan az összes többiben. ha a fideszhez átült kommerekről elhiszed, hogy megváltoztak (olyan nagyon nem változtak, és ezért mondom, hogy a fidesz közelebb van az mszphez, mint az mszp rákosihoz), akkor a többiről miért nem?

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.07.03. 15:35:20

@proeskontra:
"a világon sehol nem vetnek be ilyen módszereket (leszámítva talán Fekete-Afrikát meg Iránt és hasonló demokratikus országokat), Magyarország egyedülálló ezen a téren is, kiváltképp EU-s országok között."
Basszus, te most vagy a legnagyobb farizeus vagy a világon, vagy teljesen tájékozatlan a világ dolgaiban. Komolyan. USA? Kennedy-gyilkosság? Watergate-ügy? Ez csak röpke, felszínes szemezgetés - és hol tart még ettől a III. Köztársaság?

"A Fidesznek ilyen kötődései és reflexei sosem mutatkoztak, ezért is csodálkozom."
Azért ezt komolyan gondolva leírni nem semmi munka lehetett...

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.03. 21:56:10

@rnmr: Én nem akarok bizonyos szint alá lemenni. Nem lenne elegáns, ha megkérdőjelezném, hogy a HírTV vagy a Magyar Nemzet a Fidesszel szimpatizál. Te viszont képes vagy kételkedni abban, hogy a TV2 (Mokka, Tények, Napló) balos. Ezek axiómák. Játszhatunk olyat, hogy én megkérdőjelezem, hogy a Magyar Hírlap jobboldali, de van ennek értelme?
Amúgy pedig az RTL Klub is megengedhetetlenül elfogult balra, de nagyságrendekkel kevésbé, mint a TV2 (gondolom, ezentúl kétszer is meggondolod, hogy az RTL híradóját nézd:)))
Ha Te úgy érzed, hogy a Fidesz és az MSZP pártállami múltja és reflexei egybemoshatók, akkor kezdem érteni, hogy lehetnek olyan elmebetegek, akik tagadják a holokuasztot...

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.03. 22:00:25

@Alister: Szerinted egybe lehet mosni az USA-t, Magyarországot és Iránt demokratikus jogintézményeket, emberi jogokat illetően, akkor talán át kéne venned a stafétabotot Desewffy Tibortól vagy irány a repülőtér és élvezd az iráni demokrácia vendégszeretét.
"Ha Te úgy érzed, hogy a Fidesz és az MSZP pártállami múltja és reflexei egybemoshatók, akkor kezdem érteni, hogy lehetnek olyan elmebetegek, akik tagadják a holokuasztot..."
Ez Alisternemvagyokhithűkormánypártinak is szólt!

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.03. 22:30:59

@rnmr: Számomra nem létezik a velünk és ellenünk mint kategória (ez olyan morvais), de ha már annyira erőlteted: most tök őszintén Te mennyire minősítenéd az eddigi hozzászólásaidat "nem velünk"-nek? Mert szerintem ezek tisztán "ellenünk" irányultak. Milyen arányban szidtad a Fideszt és milyen arányban (a hatalmon lévő) MSZP-t? Tetted mindezt úgy, hogy láthattad, hogy szinte az összes eddigi hozzászóló is "ellenünk" volt. Lehet, hogy nem vagy brutális Gyurcsány-Bajnai fan, de azért az teljesen egyértelmű, hogy SOKKAL inkább szimpatizálsz velük, mint a Fidesszel. Akkor meg miért finnyáskodsz, ha balra sorol bárki, aki olvassa a hozzászólásaidat?

MPéter 2009.07.04. 11:45:33

@rnmr: @Alister: @proeskontra: Az MSZP-nek fél évvel ezelőttig ugyanott volt a székháza, ahol az MSZMP-nek, a Köztárság téren, örökölték ezt is (ahogy a kádereket és a módszereket is), ugyanúgy záródnak a kongresszusok: az Internacionálé vidám együtténeklésével, és ez csak néhány kézzel fogható dolog, és akkor személyekről nem is esett szó, Hol van ilyen kötődése a Fidesznek?

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.07.04. 16:58:17

@proeskontra: "Szerinted egybe lehet mosni az USA-t, Magyarországot és Iránt demokratikus jogintézményeket, emberi jogokat illetően"
Ember, Iránt TE hoztad fel! Én csak jeleztem, hogy az USÁ-ban is történtek cifra dolgok, pedig az aztán demokrácia a javából.
De ez egyre inkább falra hányt borsó: téged a Jóisten sem tántoríthatna el attól, ami szerinted az egy szent és kinyilatkoztatott igazság, nekem pedig tulajdonképpen sokkal jobb dolgom is van ennél a meddő szájtépésnél.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.04. 17:03:15

@Alister: Ahhoz képest, hogy nem vagy nagyon kormánypárti, sőt kicsit se, végig csak a polgári oldal gyötrésével és a másik oldal összes bűnének mentegetésével töltötted.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.04. 18:22:18

@Alister: Irán is jó példa arra, hogy diktatúrában is lehetnek ellenzéki pártok. Sok ilyen ország van sajnos a világban, de a tájékozatlanság ellen nincs orvosság.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.07.04. 23:03:08

@proeskontra: "csak a polgári oldal gyötrésével és a másik oldal összes bűnének mentegetésével töltötted. "
Szegény, általam gyötört polgári oldal, hogy szenvedhet az igazságtalan elnyomástól..
Hogy a Bokros-csomag szerinted bűn, az a te dolgod - de ezenkívül mi alól mentegettem még a jelenlegi kormánypártot? Vagy az is bűn, ha lomhán dobom rájuk a követ?

"Irán is jó példa arra, hogy diktatúrában is lehetnek ellenzéki pártok."
Persze - csak éppen nem jellemző. Az Arab-félszigeten is volt már hóesés (néhány éve), de ez ott még sem általános.

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2009.07.05. 01:49:10

Hali,

elolvastam a bejegyzést és az összes kommentet. Többségében személyeskedés, beskatulyázás, illetve a pártok bűneinek fölemlegetése. De van egy mondat, amire válaszolnék:
"nem alaptalan támadás a 3 hetente ülésezés, de még senki sem mondta el, hogy mi volt abban a rossz, antidemokratikus,"

Nos, ha 1 hét helyett 3 hetente ülésezik a parlament, az ugye egy adott időintervallum alatt harmadannyi "ülésezési időt" jelent, ebben megegyezhetünk. Harmadannyi interpelláció, harmadannyi törvényjavaslati vita, harmadannyi válasz a vitapontokra, harmadannyi idő a képviselők életéből. Nem tudok róla, hogy a képviselők fizetését is elharmadolták volna (noha nyilván egy kpv. munkája nem csak a plenáris ülésekből áll, de a bérük biztosan mérhető hányadát teszi ki.) Na most ha harmadannyi idő van a plenáris ülésekre, akkor értelemszerűen harmadannyi közös parlamenti vitára, érvütköztetésre van lehetőség, harmadannyi idő jut az ország ügyeire. Ezért rossz. Ugye érted már?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.05. 09:43:41

@hatláb: Nagyon meglepett volna, ha most kivételesen valaki jön és a balos hozzászólók irományaira ír valamit. Természetesen megint valaki, aki megint az ellenzéket támadja, érdekes világban élünk...természetesen egyetlen más vitába nem gondoltad, hogy érdemes beszállni.
Elárulom, hogy nem sikerült meggyőznöd. Ugyanis a képviselők érdemi munkája a bizottsági munkákban történik (minden képviselő bizottsági tag valahol, valamelyik többben is). Itt valódi szakmai munka zajlik, így ezekre a bizottsági munkákra több jutott, kevesebb viszont a parlamenti színjátszásra és gyűlölködésre. Tehát TÖBB szakma, KEVESEBB gyűlölködés. Ez valóban rossz. (amúgy azt sem értem, miért a hetente ülésezés a szentírás, ami az optimális, amitől nem lehet eltérnie demokratának, azonkívül, hogy ezt beléd szuggerálták persze). Azonkívül az országgyűlési képviselők többsége helyben választott képviselő, aki egy bizonyos régió érdekeit képviseli. Ha kevesebb acsarkodás van a Parlamentben, akkor több érdemi munkára jut ideje abban a körzetben, ahol ő a megválasztott országgyűlési képviselő. Tehát a három heti ülésezésnek CSAK előnye volt, és jelentéktelen a baloldali média által szokási szerint felfújt hátránya. Ugye érted már?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.05. 09:46:25

@Alister: Ebben a blogban sokkal több volt a balos hozzászóló, mint a jobbos, Te mégis a balosokra rátettél egy lapátot, azok egyik hozzászólásába se kötöttél bele, viszont az összes jobbosba. Akkor ezek szerint Te melyik oldalra dobod gyorsabban a köveket?
Tévedsz megint, a diktatúrák zömében nincs egypártrendszer, és van ellenzék és ellenzéki sajtó is.

MPéter 2009.07.05. 11:19:57

@proeskontra: Nagyon örülök, hogy 100 fölé ment a kommentek száma (121), de azért azt se bánnám, ha a hozzászólások mellett egy újabb cikk is születne!

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.05. 14:19:39

@MPéter: Igazad van, én is örülök, és hát azt kell, hogy mondjam fájó szívvel, hogy a kommentek alapján a balos olvasók és hozzászólók nélkül már rég bedöglött volna érdektelenség hiányában a blog. Mégis kedvemet szegi, hogy mérhetetlen aránytalanság mutatkoznak az olvasók körében, és gyakorlatilag pár fanatikussal kell itt érdemtelen párbeszédet folytatnunk. Amikor belekezdtem ebbe a blogba, egészen más elképzeléseim voltak, de biztos én voltam naiv...

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2009.07.05. 15:17:16

@proeskontra: fgyi, te kérdezel, én válaszolok. A többi kérdés, azok részéről is akik ellentmondanak neked, és azok részéről is, akik egyetértenek veled, szerintem üres szőrszálhasogatás. Teljesen igazad van, gyúrcsányék elkúrták, de ezen nincs értelme vitatkozni, így van és kész. Rohadtul nincs igazad abban, hogy bárki, aki nem ért egyet veled, lebaloldalizod. (pff, már én is úgy mondtam, mintha ez egy szitokszó lenne, noha a mi baloldali politikusaink igencsak rászolgáltak a megvetésre). Ezen sincs mit vitatkozi, ez csőlátás és kész. Arra próbáltam reagálni, amin szerintem érdemes vitázni, úgyis mindig te hangsúlyozod az érdemi vita szükségességét. De ha nagyon akarod, a kommentem végén majd érvelek egy "baloldali" állítás ellen is, jó lesz így?

A parlamenti ülésszakkal kapcsolatban: Na látod, érvekre érvvel, tudsz te ilyet is, mégha a stílusod ilyen bicskanyitogató is. Ez egy érv amit írtál. Én is gondoltam erre, meg is néztem, hogy néz ki a bizottsági-pelnári felosztás a két esetben:

A-3 hetente:
"az
Országgyűlés az 1999. évi tavaszi rendes ülésszaka keretében
három hetenként tart plenáris ülést. A plenáris ülést megelőző
hét bizottsági hét, amelyen a bizottságok üléseznek. "

B-hetente:
"a parlament hétfőn és kedden plenáris ülést tart, a bizottságok pedig – lehetőség szerint – szerdán és csütörtökön tanácskoznak. "

(források: MNO és MKAB honlap)


Ebből következően az "otthoni munkára" a képviselőknek az első esetben 15 naponta 5 nap (5 naponta 1,7), a második esetben 5 naponta 1 nap jut. A plenáris és a bizottsági ülésekre az "A" verzióban van több idő.

Tehát, amint látod a heti ülésezés nem azt jelenti, hogy plenáris-plenáris-plenáris, egyszerűen csak gyakrabban találkoznak a képviselők, gyorsabban tudnak reagálni az ország történéseire, és mivel összességében többet is üléseznek, több törvnyjavaslatot tudnak elfogadni, amivel általban le vannak maradva. Főleg most, a álság idején előnyös, hiszen egyrészt minél gyorsabban kell reagálni, másrészt a válság indukálta törvényjavasalatok száma is több. (Mert nem csak gyűlölködés van egy plenárison, annak ellenére is, hogy nálunk több van, mint kéne).

A képviselők körzeteiben való munkára kevesebb idő jut. Ennek is vannak hátrányai, nyilván. De ugye vannak polgármesterek is a világon, akiknek csak az "otthoni ügyekkel" kell foglalkozniuk. (igen, tudom hogy nem ugyanolyan a felosztás).

Krlek, nagyon kérlek, hagyd a személyeskedést, mert nem tudsz rólam semmit, a politikai beállíottságomról mégkesbé, ezért szmplán érvekre ellenérvel. Tudod, ahgy te is mindig írod.


Na, akkor kerestem a kommentek között olyat, amivel nem értek egyet:
" "Neked nem tűnt fel a Gyurcsány és az MSZP mérhetetlen Putyin- és oroszbarátsága?" Azért mérhetetlennek nem nevezném. Semmivel se volt jobb viszonyban vele, mint mondjuk a francia elnök "

Nos, valszínűleg drága gyurcsányunk a Gazpromnál fog egy zsíros állást kapni, továbbá a Kék-Áramlat ellen kampányolt ezerrel a Nabucco ellen, valamint a MOL részvényeinek OMV általái eladásáról tuti tudott (ennek megengedése még szerintem is fölér egy nemzet elleni bűntettel, noha én nem dobálózom ezekkel a szavakkal mindennap), kábé lepaktált Putyinnal. Schröder is állást kapott a Gazpromnál, de Sarkozy közel sem nyal annyira az orosz medvének, mit a mi ex-miniszterelnökünk.

Ja, és písz, nem akarok én senkit bántani :)

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.05. 16:40:27

@hatláb: Szerintem ezzel a hozzászólásoddal megszületett a 2. érdemi hozzászólás a blogban. Köszönöm! Az mondjuk továbbra is fáj, hogy az olvasók - annak ellenére, hogy a Fidesz hét éve ellenézkben van és egy éllovas országot adott át, míg az MSZP hét éve kormányon van és sikerült sereghajtót csinálni az országból - úgy gondolják, hogy inkább a Fidesz vélt vagy valós apró stiklieivel, mint az MSZP óriási történelmi baklövéseivel kell foglalkozni. És csak könyörgésemre veszi az eddigi legkorrektebb másként gondolkodó a fáradságot, hogy egy-egy ordas nagy hibával a baloldalról is foglalkozzon. De őszintén mondom, hogy ilyen körülmények között nagyon is értékelem a MOL-Gazprom ügyben tett korrekt megállapításaidat.


Amit az ülésezésre írtál korrektnek érzem, de most sem sikerült tisztázni, hogy miért lenne az a modell a jobb. Tulajdonképpen Te is belátod, hogy lehet egyik és másik mellett is érvelni. Szerintem fontosnak érezhetik a vidéki állampolgárok, hogy egy szörnyen fővároscentrikus országban jobban tudják képviselni a helyi érdekeket a helyben választott országgyűlési képviselők, ha a helyi munkára nem jut elég idő, akkor minek is választjuk így a képviselőinket? Persze hozzátéve, hogy a világban mindenütt bevett dolog az egyéni képviselők választása. A törvénykezés minősége az Orbán-kormány óta jelentősen romlott, tehát nem valószínű, hogy a heti ülésezés javított volna a helyzeten. Szerintem mindenki számára belátható, hogy ez egy óriási vihar egy kanál vízben, amit a balos média érdekeinek megfelelően felnagyított és tart azóta is napirenden, méltatlanul.

Viszont azt szeretném kikérni magamnak, hogy tudok érvelni, ha akarok. Ugyanis szerintem azok után, hogy az eddigi összes hozzászólásra érdemben reagáltam, mindig érvek sorát hoztam fel, szemben a hozzászólók többségével, akik egyszer beírtak valami vagdalkozást, kirohanást, én azokat rendre cáfoltam, és miután látták, hogy itt vitatkozni is kellene, többet sosem írtak. Sőt olyanok is voltak, akik csak azért regisztráltak egy nicket, hogy ide egyetlen hozzászólást(egyébként minősíthetetlent) tegyenek. Úgyhogy ezt nagyon méltánytalannak éreztem részedről.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.07.05. 17:16:44

@proeskontra: "azok egyik hozzászólásába se kötöttél bele, viszont az összes jobbosba"
Szerintem olvass vissza, mielőtt félrebeszélsz. Nem is reagáltam minden minden hozzászólásra.

"Tévedsz megint, a diktatúrák zömében nincs egypártrendszer, és van ellenzék és ellenzéki sajtó is. "
Hát persze!És akkor Magyarország is diktatúra van, mi sem természetesebb! Hát persze...

"gyakorlatilag pár fanatikussal kell itt érdemtelen párbeszédet folytatnunk"
Érdekes, ez lassan nekem is kedvemet szegi...

@hatláb: "Sarkozy közel sem nyal annyira az orosz medvének, mit a mi ex-miniszterelnökünk"
Talán a franciák nem is fagynának meg mind, ha az oroszok mínusz húsz foknál gondolnak egyet és elzárják a gázcsapokat.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.05. 17:30:38

@Alister: Kibe nem kötöttél bele? Belém? MPéterbe? ParaBöszmébe? Nem, mindegyikünkbe, sajnos, úgyhogy megint nem mondtál igazat. Ezzel szemben volt más, akibe belekötöttél? Igen, egy Fidesz-szimpatizálással nehezen nevezhető kommentelőt, aki MOl-ügyben el mert tévedni A PÁRT hivatalos álláspontjától...és azt a hozzád hasonló cenzorelmék nem tűrik.

Hát ez megint nagyon intelligens érvrendszer:
"Hát persze!És akkor Magyarország is diktatúra van, mi sem természetesebb! Hát persze..."

"Érdekes, ez lassan nekem is kedvemet szegi..." Lehet, hogy a bérkommentálás is a versenyszférába tartozik, akkor pedig milliárdokat is lehet vele keresni, akkor viszont miért is szegné a kedved? Hiszen nem mindenki szereti a munkáját...

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2009.07.05. 17:31:54

@proeskontra: Igazad van, kezdhettem volna avval is, hogy fedorral vitázom. Csak mivel ez a te blogod, úgy éreztem érdemesebb a te hozzászólásodra, és nem egy másik kommentelőére reagálnom. Az ő blogján majd vele vitatkozom.

Nyilván lehet mindkét variáció mellett érvelni, hiszen (mint a legtöbb dolog az államigazgatásban), ez sem fekete-fehér. Én úgy gondolom, hogy a heti ülésezés a "kisebb rossz", mert a képviselők alapvető munkája a képviselés, amihez több idő kell, mint az ottoni helyzet feltérképezése. De mondom, van ellenérv is természetesen, miért ne lenne, ilyet nem is mondtam soha. És persze, igazad van, vihar egy kanál vízben. De attól még lehet rajta vitatkozni.

A személyeskedésről meg annyit, hogy tényleg az összes hozászólót, aki nem értett veled egyet a bejegyzés kapcsán, leelfogultbaloldaliztad. Például truefals érveire nem válaszoltál, és fedor első kifejtéses hozzászólására sem érdemben. De nem azt mondtam, hogy _mindig_ személyeskedsz, meg hogy _sosem_ érvelsz. Még valami: Sokszor érvkénk hozod fel a gyurcsány-féle elqrásokat. A jobboldal hibái ellen nem érv, ha a baloldal hibáit fölemlegeted. Azzal kell érvelni, hogy miért hiba az, amit csináltak. És persze avval, hgy most azt írtam, sokszor személyeskedsz érvek helyett, nem jelenti azt egyátalán, hogy a többiek nem tették volna ugyanezt. Sőt, én is személyeskedem veled éppen most, mikor ezeket a sorokat írom. De az egyik nem oka vagy következménye a másiknak.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.07.05. 17:43:20

@proeskontra: "Kibe nem kötöttél bele?"
Leszel szíves egyedül megtalálni az
öt alapvető különbséget a hozzászólás és a hozzászóló között.

"Hát ez megint nagyon intelligens érvrendszer"
Nem, EZ irónia. De persze megint csak a falra dobálom a borsót...

"bérkommentálás"
Mindig meglep, milyen mélyre tud menni egy hozzád hasonló fanatikus. Nyilván naiv vagyok, hogy ne azzal kezdem, hogy a legrosszabbat feltételezem...

@hatláb: "A jobboldal hibái ellen nem érv, ha a baloldal hibáit fölemlegeted."
Igen, én is ezt pedzegetem, bár lassan be kell látnom, hiába.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.05. 17:44:54

@hatláb: Továbbra is méltatlannak érzem ezzel a piti dologgal foglalkozni, még ha szerinted ez a modell is a jobb, ha egyszer most enyhén szólva nagyobb problémái vannak az országnak, nem kicsit...

Viszont nagyon-nagyon elkeserít, hogy értelmes hozzászólásod ellenére, úgy érzed, hogy Truefalsra reagálni kéne (ő az, aki az eddigi legelfogadhatatlanabb kijelentéseket tette és csak ezért regisztrált egy nicket aznap), reagáltam is minden kijelentésére azon a szinten ahogy egy olyan szintű bejegyzésre érdemes, valószínűleg még így is túl sokra értékeltem őt.

Fedorra úgy nézem, mindenre válaszoltam (ha nem, szólj és pótlom!). De megint csak sérelmezem, hogy nem az tűnik fel, hogy nekem hányan és hány esetben nem tudtak az érveimre reagálni...

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.05. 17:49:43

@Alister: Te igazán demagógnak születtél. Keresd meg a hozzászólásaidat, ahol akár balos hozzászólóba, akár hozzászólásba belekötöttél. Mellesleg én hozzászólásból is keveset találok, amelyikbe nem kötöttél bele, feltéve hogy a hozzászólás némileg eltért A PÁRT hivatalos véleményétől.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.05. 17:51:34

@proeskontra: @hatláb: "A jobboldal hibái ellen nem érv, ha a baloldal hibáit fölemlegeted."
Igen, én is ezt pedzegetem, bár lassan be kell látnom, hiába."

Ez igazán pikáns. :))) Ugyanis én fideszes vagyok, ezért a baloldal hibáival foglalkoztam, majd pont az történt, hogy a hozzászólók a jobboldal hibáit hozták fel.
Ekkora öngólókat minek írtok? Azt hozzátok fel nekem hibának, amit pont a balosok csináltak...

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.07.05. 18:05:04

@proeskontra: "Te igazán demagógnak születtél."
Hízelgéssel nálam semmit nem érsz el. ;) :)

//Igen, ez is irónia volt.//

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.05. 18:09:06

@Alister: Érveket megint nem kaptunk, igaz ennyi öngól után nehéz minden alkalommal felkelni a padlóról, ha másért nem is, de a kitartásodért becsüllek.

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2009.07.05. 21:11:29

@Alister: Azért ne azzal indokoljuk feri benyalását a gazpromnak, hogy Franciaorszgban melegebb a tél...

@proeskontra:
truefals bejegyzésében az első 6 felvetésre legalább válaszolhattál volna, hogy tényleg úgy volt-e, és miért, mert azok szimpla kijelentések voltak, mégha indulatos stílusban is.

Fedor első hosszú bejegyzésében egy csomó mindent leír, de te csak a legnyilvánvalóbbakra válaszolsz, mint őszödi-beszéd, rendőrterror és Révész Máriusz, operabéli interjú.

Ja, és még valami, ezt írtad: "Ugyanis én fideszes vagyok, ezért a baloldal hibáival foglalkoztam"

Nem, nem, és nem, attól még, hogy fideszes vagy, nem a baloldal hibáival kéne foglalkoznod, ugyanúgy az összes párt hibáival. Persze ha a baloldal alatt te is az mszp-szdsz-mdf triumvirátust érted. Azért, mert én liberális érzelmű vagyok, attól még soha meg nem fordult a fejemben, hogy az szdsz-re szavazzk, sőt. Csak azért, mert ők lettek kikiáltva liberális pártnak. Az egy dolog, hogy milyenek az érzelmeink, politikai beállítódásaink, de a politikusok hibáinak észrevétele oldalfüggetlen.

És igen a baloldal hibái ellen sem érv a jobboldal hibáinak felemlegetése, de lásd előző pont. Mert attól még hog valaki ilyet csinál, másnak nem kell ugyanazt. De megint ismétlem magam.

Dragda O'Riley 2009.07.06. 01:09:10

Feltehetek egy sztem ártatlan kérdést? Miért akar minden politikus ebben az országban római katolikus keresztényi szemlélet szerint kormányozni/dirigálni/pattogni?
Okés, aláírom, hogy a lakosság nagy része tényleg keresztény, éljenek is úgy, ahogy nekik jó. De könyörgöm vannak itt szép számmal iszlámok, zsidók, reformátusok, görög keleti keresztények, anglikánok és egyéb vallásúak is (teszem azt én wicca vagyok, ajánlom a googlet). Velük/Velünk mi lesz? Belekényszerítenek minket egy olyan életbe, amit nem szeretnénk??? Sőt még a diszkriminációt is le kell nyelnünk. Mai napig megkapom a magamét, csak mert vállalom "pogányságom". Ezzel ki törődik, hm?

Erre miért nem gondol se balról, se jobbról senki?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.06. 08:44:05

@hatláb: Sajnos továbbra is érdemtelennek érzem részemről, hogy Truefalsra egyáltalán reagáltam, van olyan szint, ami alá nem lehet menni. Volt aki válaszolt arra, hogy Orbán Vikor meg gyerekeket eszik? És a Te szavahihetősegedet is igencsak csökkenti, hogy Trufalsra nem mint a Kurucinfóra tekintesz. Én korrektül elítélem a Kurucinfó elmebeteg szélsőségességét, Te miért nem teszed ezt? Sőt még elvárnád, hogy azokra a förmedvény vagdalkozásokra reagáljak...
Fedornál felsorolod azokat, amikre reagáltam és cáfoltam (persze Fedortól nem kéred számon, hogy miért is nem reagált azokra...), ha szeretnéd, hogy reagáljak, akkor azokat gyűjtsd ki, amelyekre nem reagáltam!

"És igen a baloldal hibái ellen sem érv a jobboldal hibáinak felemlegetése, de lásd előző pont."

Hát igen, ezzek kellett volna kezdened...ha csak egy szemernyi objektivitás is szorult volna beléd. Ugyanis én írtam egy irományt, amelyikben a baloldal hibáit sorolom, erre szinte kivétel nélkül mindenki a jobboldal hibáinak imamalomszerű emlegetésével próbálta mentegetni. Nem így történt? Mégis Te Nekem róttad fel, ez kettős mérce a javából.

MPéter 2009.07.06. 11:00:09

@Dragda O'Riley: Mi ugyanabban az országban élünk? Melyik politikus akar római katolikus keresztényi szemlélet szerint kormányozni/dirigálni/pattogni? Ezt milyen intézkedésekből szűrőd le, talán abból, hogy próbálják ellehetetleníteni az egyházi fenntartású intézményeket, iskolákat?
Azért azzal, hogy vannak itt szép számmal iszlámok vagy anglikánok vitatkoznék, de mindegy.
Milyen életbe vagytok belekényszerítve? Talán az bánt, hogy piros betűs ünnnep a karácsony meg a húsvét vagy micsoda? Szeretnélek emlékeztetni, hogy a demokrácia hazájában, az USÁ-ban, ahol aztán tényleg igazán sok más felekezetet valló él (mert lássuk be Mo.-n szinte csak keresztény és ateista), ott ha bárki fizetni akar csak olyan zöldhasúval tud, amire az van ráírva: "Csak Istenben bízunk" vagy a bíróságon a tanúk a Bibliára esküsznek, Magyarországon ilyen nincs.
Ne haragudj, de te milyen módon "kapod meg a mai napig a magadét"? Ugyanis én semmi ilyesmit nem tapasztaltam, de kíváncsi lennék a te tapasztalataidra is.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.06. 11:02:45

Sokszor ért az a vád, hogy meggyőzni szeretném a kedves olvasókat, kommentelőket. Akkor idézem a Wikipédiát:
A vita érvek ütköztetése, célja a vitapartnerétől eltérő vélemény igazolása, a partner meggyőzése.

Ha valakinek ezek után is sérelmesnek érzi, hogy lemertem írni egyszer a meggyőzés szót, az nem szereti a vitát és megint egypárt-rendszert akar, ahol kizárólag egy véleményt lehet hangoztatni.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.06. 11:06:53

@MPéter: Nem igaz, szabályosan leterrorizálja a katolikus Semjén azt a szerencsétlen református Balog Zoltánt (aki egyébként elnöke annak a bizottságnak, amelyiknek Semjén csak tagja...) és Tőkés Lászlót..

Vagy például hogy el van nyomva Hegedűs Lóránt is, milyen borzasztó lehet ebben az országban élni nem katolikusként. :(

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.06. 11:17:26

Pertraktáció – valamely téma verbális körüljárása, alapos megvitatása. A vitával ellentétben, a pertraktációnál a meggyőzés nem feltétel.

Dragda O'Riley 2009.07.06. 11:30:51

@MPéter: Drága csöppöm. Ad1: Sajnos egen, ugyanabban. Én kérek érte elnézést. Ad2: A vallások megoszlásáról ne vitázzunk, kérlek. Sok ember titkolja igazából hova húz a szíve/lelke. Mert negatív megítélést kap érte. Ad3: Miből szűröm le? Néztél már híradót? Éjjel-nappal a KDMP nyilatkozik erről-arról-vacakságokról. Hogy mi az igaz élet, helyes útja. Kösz nem, felnőtt nő vagyok, aki el tudja dönteni, hogy éljen e házasság előtt szexuális életet. Ad4: Már miért zavarna, hogy van karácsony? Római katolikus keresztény (röviden RKK) családban nőttem fel, az más kérdés, hogy én közben hitet váltottam, az egyéni szoc dolgom. Én is megünneplem a karácsonyt, csak Yule néven, mert csak hogy tudd, az ÖSSZES RKK ünnep, a régi pogány ünnepekre épül. Ad5: Ez nem Ámeriká, bogaram. Hanem egy kis ország, ami a nagy Ámeriká össze baromságát átveszi (Ennek is nyögtem a következményeit. Érdekelne? Segítek. Táncsis gimi, Kaposvár, 2008 májusa, nézz utána). Ad6: Szavaidból, arra következtetek, hogy RKK vagy, nos akkor gratula Te megúszod a vallási rasszizmust. A magamé érdekelne? Nos, fejtsem ki, milyen volt, mikor a tanár füle hallatára megfenyegetett egy osztálytársam, hogy máglyán végzem a hitem miatt? Vagy istenítéletnek vetne alá, konkrétan vízbe fojtana? Ez hogy tetszik? Te hogy élnéd ezt meg, 16 éves gyerekfejjel?

@proeskontra: Khm, köszönöm a mellettem való kiállást. De még mindig nem kaptam választ az eredeti kérdésemre... Utolsó mondatodra pedig reagálván: Nem könnyű. Hol a francban van az a fene nagy elfogadás és demokrácia? (Pardon, kifakadtam, és ismét pardon, mert MPéter kiverte a biztosítékot.)

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.06. 11:56:31

@Dragda O'Riley: Miért zavar a KDNP? Elvileg demokráciában élünk, és talán joga van egy kereszténydemokratának is kinyilvánítania nézteit. Miért zavar, hogy más gondolatok is hallhatók, mint amely Neked kedves? Ki mondta, hogy fogadd el, amit ők hirdetnek? Senki. Ki kényszerít arra? Senki. A KDNP 7 éve elnyomott ellenzéki párt, mégis mitől kell félned? Mitől kellett eddig félned? Hogy várhatsz nagy elfogadást és demokráciát, ha egyszer antidemokratikusan nem fogadod el, hogy van híradó, amelyik bemeri mutatni a KDNP sajtótájékoztatóját is?

Dragda O'Riley 2009.07.06. 12:17:13

@proeskontra: MPéter példát kért arra, hogy hol észleltem RKK szerinti politikát, megkapta a példáját. És konkrétan a KDNP annyira zavar, mint egy légy zümmögése...Igazából az zavar, hogy egyes emberekben mi alakul ki a nyilatkozataik hatására. Oh, és nem kéne egy félmondat miatt nekem esni. A kényszerítésről meg csak annyit, nem a KDNP szajkózza folyton azt, hogy egy RKK nézet szerinti életmód kéne az országnak?! Okés, hogy egyelőre ez még csak javaslat, vagy akár véleménynyilvánítás, de ha egyszer a "trónszék" közelébe kerülnek...?
Az antidemokratikus jelzőt köszönöm szépen, ki fogom rakni a dicsőségfalamra, ezt még úgyse mondta rám senki. És tündérvirágszál, te is moshatod a vásznat, csakúgy mint a Deákné.

MPéter 2009.07.06. 12:29:00

@Dragda O'Riley: Édes virágszálam, én igazán nem akartam nálad kiverni a biztosítékot. Azért, hogy ugyanabban az országban élünk, nem kell elnézést kérned, csak arra céloztam a kérdésemmel, hogy én nem tapasztalom az általad leírt dolgokat.
Belátom, valószínűleg az ország tele van rejtett iszlámokkal és anglikánokkal, akik ezt a katolikus elnyomás miatt félnek ezt kimondani.
A kommented végén a fene nagy elfogadást és demokráciát hiányolod, de azért az zavar, ha a KDNP nyilatkozik (blog címe: kettős mérce!).
Természetesen szíved-joga eldönteni, hogy mikor élsz szeuxuális életet, de én nem tudom, hogy ki kényszerítene az ellenkezőre.
Örülök, hogy nem zavar a karácsony, én csak nem tudtam elképzenlni, hogy mi más, amit még úgy érezhetsz, hogy rád van kényzserítve.
Érdekelne a Táncsics Gimis eset, mert én arról a kaposvári gimiről csak annyit tudok, hogy két tanulója kegyetlen módon tóba dobta egy társukat, tudtommal ennek semmi köze a vallásokhoz.
Szavaimból rosszul következtetsz, én nem vagyok vallásos (de vallásgyűlőlő se), és emiatt semmi atrocitás nem ért, és semmi ilyesmit nem látok a környezetemben sem, sőt inkább azt látom, hogy valakit azért mosolyognak meg, mert vasárnaponként templomba jár és hisz Istenben.
Most nehogy már azzal gyere, hogy volt egy 16 éves hülye kiskamasz, aki csúnyákat mondott rád, ez valóban nem szép dolog, sőt természetesen elítéelndő, de azért ez még messze van a vallási rasszizmusról. Ostoba gyerekek (sőt felnőttek) mindig is vannak, lesznek, ugyanúgy van olyan is (sőt, valószímnűleg több), hogy valakit azért cikiznek ki, mert hisz Istenben...

Dragda O'Riley 2009.07.06. 13:04:32

@MPéter: A Táncsis Gimis esetet, ami tulajdonképpen egy brutális agyonverés volt, azért hoztam fel, hogy erőszakosan példázzam túl sok mindent lemajmolunk Ámerikáról. (Ott is a gyilkosság az első problémakezelő módszer, meg a fenti esetben is az volt).

KDNPről lásd eggyel feljebb! És a nemi életemmel kapcsolatban, egy nyamvadt példát se lehet úgy felhozni, hogy ne kössetek bele?
Elnézésedet kérem, ha megbántottalak azzal, hogy feltételeztem hívő vagy. Nem tudom Te hogy vagy vele, de nálunk inkább azt közösítik ki, aki nem jár el misére. Sőt... az egyházi képviselők, jönnek és csöngetnek/kopognak/zörögnek, hogy "Tessék ám eljönni misére!". Lehet, hogy ez helyi eset, de megtörtént.
Az ostoba 16 éves kiskamaszokról meg csak annyit, hogy az ember tinédzserként szedi fel sz összes elfojtását, pesszimizmusát, meg persze a jó dolgokat is, amiből később gazdálkodik. Lehet, hogy régen volt, lehet, hogy gyerekes a dolog, de akkor is... És tudom, hogy vannak hülye felnőttek (csak meg kell nézni egy parlamenti közvetítést, és nem azért írtam, hogy bárkit bántsak vele, de ha már ez egy politikai blog...?)
Másrészről vallási rasszizmus, mindig azokat támadja, akik hisznek. Az ateistákat soha senki nem bántja, eltévelyedett lélek mondják és pont. Én ezt vettem észre.
Egyéb belémkötnivaló? Állok rendelkezésetekre

MPéter 2009.07.06. 14:07:02

@Dragda O'Riley: "Egyéb belémkötnivaló?" Nem tudom, miért érzed belkötésnek. Te hoztad fel ezt a teljesen nem idevágó témát, én mertem rá reagálni, én kérek elnézést. Biztos azt akartad volna, hogy 'igen O'Riley mennyire igazad van mindenben'. Hát szerintem nincs, és ezt le is írtam, ha már te felhozakodtál ezzel a témával.
A Táncsis Gimis eset hogy jön ide azt nem értem, de szerintem te magad se, inkább hagyjuk.
Én nem belekötöttem a nemi életedbe, hanem mondtál egy hülyeséget, és azt cáfoltam, különbség!
Egyáltalán nem bántottál meg. Lehet, hogy ez vidéken másképp van, de hogy itt a fővárosban teljességgel elképzelhetelen az, amit írsz, az egyszer biztos.
"de nálunk inkább azt közösítik ki, aki nem jár el misére. Sőt... az egyházi képviselők, jönnek és csöngetnek/kopognak/zörögnek, hogy "Tessék ám eljönni misére!". Lehet, hogy ez helyi eset, de megtörtént."
Én még mindig kitartok azon álláspontom mellett, hogy egyáltalán nem tartom tipikusnak, hogy valakit vallássa miatt megalázzanak, de ha igen, akkor ez a keresztényeket, és azon belül a római katolikusokat is ugyanúgy érinti, nem látok semmiféle RKK elnyomást.

Dragda O'Riley 2009.07.06. 14:35:11

@MPéter: Van egy olyan sanda gyanúm, hogy csak vagdalkozol a szavakkal,és marhára nem érted mit akarok. Ha visszakeresnéd az első postom, látnád, feltettem egy kérdést. Ennyi volt. Igen, vidéki liba vagyok, akinek megvan a maga véleménye, és mivel látja maga körül a szennyet, és mivel tenni ellene nem nagyon tud (azt a keveset, meg amit lehet megteszi), igyekszik megérteni. Ezer bocs, hogy itt is kerestem a választ.

@proeskontra: További sok sikert a blogodhoz, és bocs, hogy miattam félrecsúszott a téma! Szia!

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.06. 14:49:25

@Dragda O'Riley: Sajnos már abszolút hozzászoktam, hogy ebben a blogban senki sem akar a témában megszólalni. Nagyon bánt, de nem tudok mit csinálni. Én voltam naiv, hogy belekezdtem ebbe a blogolásba...már megbántam.

MPéter 2009.07.06. 15:11:52

@Dragda O'Riley: Csakugyan nem értem mit akarsz, őszintén szólva fogalmam sincs. A feltett kérdésedet végképp nem értem, de ha van, aki olvassa a blogot, és érti, kérem, válaszoljon!
Nekem a legkevésbé sincs bajom a vidékiekkel, csak rávilágítottam, hogy ez lehet a különböző tapasztalataink egyik oka, bár ez nem nagyarázza, hogy én nem találkozom se sok anglikánnal, se sok iszlámmal hazánkban, úgyhogy valami más oka is kell legyen a különböző tapasztalatainknak :)

FeketeMacska73 · http://olcsomobilhivas.hu?ajanlom=1ha 2011.04.07. 09:42:06

Kíváncsi vagyok, hogy mikor lesznek már konkrét eredményei a mostani kormány intézkedéseinek. Csak miért kell ennyire "külföld" ellenesen fellépni :S

www.kuponvilag.hu/budapest/?a_aid=janicsar

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.04.07. 09:43:55

@hunjanicsar: Ha nem csak az ellenzéki pártsajtóból tájékozódnál, látnád az eredményeket. A külföldellenesség sem igaz. Csak végre a sarkunkra álltunk, 8 év térdencsúszás után lehet, hogy Neked ez furcsa.

FeketeMacska73 · http://olcsomobilhivas.hu?ajanlom=1ha 2011.04.07. 09:50:12

@proeskontra: bocs... ezt (külügy) minisztériumi alkalmzattaktól hallottam...

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.04.07. 09:51:57

@hunjanicsar: És akkor már hiteles? Ez is mutatja, hogy a nagy diktatúrában nem rúgtak ki minden őskövületet a minisztériumokból.

gastro, missing in action 2012.07.23. 20:34:19

Kicsit vicces ujraolvasni ezt a posztot, igy 2012-ben, annyi ganej, tragya, hazug cselekedet utan, amit Viktorka kormanyzasnsk nevez:)))

Sosevót 2013.02.14. 22:54:40

Gyerekek, ez a cikk nagyon jó volt :) :) :)
Picit öngól az igaz, de nagyon jó. A lista szinte minden pontja visszafelé durrant el bebizonyítva mekkora seggfejek vagytok. Ez naon jó volt, de sztem szedjétek le, mert árt a hitelességeteknek :D
süti beállítások módosítása