HTML

Tőről metszett kettős mérce

Világszerte, de a magyar közéletben különösen jellemző a kettős mérce, ami elsősorban az eufemisztikusan "balliberális" médiaként aposztrofált nyomasztó túlsúlyú lakájmédiának köszönhető. A blog célja elsősorban a hazai nyilvánosság által alkalmazott kettős mérce könyörtelen leleplezése.

Friss topikok

Linkblog

Normális Magyarország?

2009.06.27. 22:52 proeskontra

Maga a legfőbb ügyész kezdeményezte a "Normális Magyarország" első számú képviselőjének, a töpörödő botrányból botrányba bukdácsoló párt elnökasszonyának, Dávid Ibolyának, valamint a mai napig diploma nélküli egykori rovarirtó kisiparosnak hűséges fegyverhordozójának, Herényi Károlynak a mentelmi jogának felfüggesztését. Ugyanis a Magyar Köztársaság legfőbb ügyészének Szili Katalin házelnöknek írt levele szerint a két politikust kétrendbeli személyes adattal való visszaélés bűntettével továbbá egyrendbeli kényszerítés bűntettével gyanúsítják.

Minden bizonnyal a szocialisták (Emlékszünk még? Ők a köztársaság barátai…mert ugye vannak annak ellenségei is, mostanság egyre nagyobb számban, szerencsére.) – habár semmi akadálya, hogy még hétfőn a mentelmi bizottság megtárgyalja a független országgyűlési képviselők ügyét – meghálálják az MDF utóbbi hét évben mutatott lojális magatartását, és elhúzzák a bizottsági tárgyalást az őszig. Sajnos azon se csodálkozhatunk, hogy annak ellenére, hogy komoly köztörvényes bűncselekményekkel gyanúsítják Dávidékat, az olajfa-koalíció (MSZP-SZDSZ-MDF) áldásos együttműködésének köszönhetően az Országgyűlés nem adja ki Dávidot és Herényit az ügyészségnek.
És ugyan ki emlékszik már arra, hogy 2006-ban pont Dávid Ibolya volt az, aki parlamenti felszólalásában élesen kritizálta a mentelmi jog intézményét?! Pedig akkor feudális előjognak, hitbizománynak, elavult jogintézménynek minősítette azt. Egykori igazságügy-minisztertől szomorú ilyen megalapozatlan szakmai véleményt hallani, ugyanis a mentelmi jog egy fontos jog, ami arra szolgál, hogy ne lehessen mondvacsinált ügyekkel ellehetetleníteni az országgyűlési képviselők munkáját, ne kelljen minden napjukat bírósági tárgyalásokon ülve tölteniük. Természetesen mint minden joggal, ezzel is vissza lehet élni. Mert a mentelmi jog nem arra szolgál, hogy feltételezett köztörvényes bűnözők ügyében ne lehessen az eljárást lefolytatni…egy normális országban. Csakhogy kedves Ibolya, egy normális ország, normális parlamentjének normális pártjának normális elnöke gondolkodás nélkül azonnal lemond mentelmi jogáról, hogy tisztázhassa magát.
 

53 komment

Címkék: politika mdf dávid ibolya herényi károly zsarolás

A bejegyzés trackback címe:

https://kettos-merce.blog.hu/api/trackback/id/tr801212661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ParaBoszme 2009.06.29. 13:49:03

Börtönbe velük!!! Vigyék Bokrost is, azt a hazaárulót. A dutyiban aztán párbajozhatnak Ibolykáért, hogy melyikük ossza meg a politikai prostituálttal a priccset.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.07.01. 00:30:46

@ParaBoszme: "Börtönbe velük!!!"
Jogállamban előbb valami bírósági eljárásnak nevezett izé is van... tudod azért, hogy ha nem tetszik a képed a szomszédnak és feljelent, akkor ne rögtön börtönbe vigyenek, hátha véletlenül ártatlan vagy.

"Vigyék Bokrost is, azt a hazaárulót."
Gondolom ezt bizonyítani is tudod, alkalomadtán tényekkel.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.01. 08:14:27

@Alister: Ezek szerint azokkal, amiket én fent megállapítottam még Te sem tudsz vitatkozni...pedig nagy hódolója vagy a kalapos hercegnőnek.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.01. 09:25:31

@Alister: Vicces vagy ahogy egy egyértelmű érzelmi kitörésen a tényeket kéred számon. :)(Itt most ParaBoszme hozzászólására gondolok)
Azonban a fenti cikket illetően van-e érdemi hozzászólásod? Vagy Tőled is csak annyit lehet várni, mint Ibolykától és a drága médiánktól, hogy az ügyészség náci, szegény kalapos hercegnőt pedig meg kell védeni az 50-es éveket idéző koncepciós eljárástól?

ParaBoszme 2009.07.01. 14:05:23

@Alister: Szerinted, ha egy 'politikus' a megszorításaival tönkre tesz egy országot, azt minek lehet nevezni? Hazaszeretőnek? A Bokrosnál gusztustalanabb személyiséget még a többi neoliberális közt sem találok, pedig van egy pár ország-romboló köztük (vagy inkább csak azok vannak). Ráadásul az elvhű komcsi Bokros átül a ’Normális Magyarország’(MDF – állítólagosan ellenzéki párt) soraiba és ott vallja tovább hazaáruló, neoliberális eszméit (vagy csak Ibolyka tetszett meg neki, a szerelem vette el az eszét?). Nem furcsa? Mintha az MSZP, SZDSZ, MDF (és most már részben a JOBBIK is, hiszen egykutya a többivel, általuk erősödött meg – bár nemzetinek vallja magát, de a hatalomért –ebben biztos vagyok – minden általa vallott eszmét képes elárulni) ugyanazon fajta magyarellenes politikusokból állna. Teljesen mindegy, hogy melyik pártban vannak, a lényeg Magyarország kiárusítása, kijátszása a nemzetközi tőke érdekeinek és saját gazdagodásuk. Mi ez, ha nem hazaárulás. Az, hogy Bokrost beszavazták az EU-ba, mutatja, hogy mennyire alacsony hazánkban a politikai kultúra, mennyire megvezetettek az emberek, pont a hozzád hasonlók miatt. Te is megvezetett vagy és megpróbálsz másokat is megvezetni. Gratulálok, igazán hazafias cselekedet. Bokros Magyarország szégyene, szégyen, hogy egy ilyen emberre szavaztak.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.01. 14:09:18

@Alister: Meg azt sem értem, hogy jogállamban az az izé szerinted rendben van, hogy egy (azaz kettő, bár néha egy személynek tűnik, amelyiknek két teste is van)alapos gyanú szerin köztörvényes bűnözőnek falaz az MSZP-SZDSZ-MDF többség a Parlamentben?

Gabo1000 2009.07.01. 14:24:39

kellett a szavazat az adótörvényekhez

basten 2009.07.01. 15:10:04

Felhívom a tisztelt kommentezők figyelmét, hogy a "polgári kormány" igazságügyminiszterét szapulják alpári stílusban- szakmányban. Ez volna hát a polgári Mao hangvétele? Pedig már akkor sem értett a focihoz...

basten 2009.07.01. 15:21:51

Ami a konkrét estet illeti: a HVG hozta először az "érdekes" tartalmú beszélgetések írásos kivonatát. O.V. egykori igazságügyminisztere csak ezek után állt a sajtó és a közvélemény elé a CD-vel. Akik ezt a tettét kifogásolják, nyilván a dolog tartalmi részében is találnak kivetni valót. Ugye?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.07.01. 15:40:32

@ParaBoszme: Neoliberális, elvhű komcsi Bokros, aki a nemzetközi tőke embere... Ezt a a parádés képzavart :-) Esetleg nézz már utána, hogy melyik fogalom mit is jelent. Dobálódzol itt az általad negatívnak tartott jelzőkkel ész nélkül, ha van értelme, ha nincs...

De hogy ON is legyek: tényleg jobb lenne tisztán látni.

ParaBoszme 2009.07.01. 16:04:32

@basten:
Való igaz. De a kurva sem kurvának születik, hanem a körülmények hatására válik azzá. Ibolyka a hatalom birtoklásának örültjévé vált, ő egy politikai prostituált, aki bármire, a szó legszorosabb értelmében bármire (prostitúció, zsarolás, fenyegetés, adatokkal való visszaélés és még ki tudja milyen köztörvényes bűnökre) képes hatalma megtartásáért. Az ilyen köpönyegforgatókat nem könnyű felismerni, nagyon jól álcázzák igazi mocsos lényüket.
Orbán Viktor sem tévedhetetlen. Ez mit sem csorbít a polgári kormány eredményein. Kaptak volna több időt (az ostoba választók miatt nem kaptak), és Magyarország virágozna. Ez legyen a legnagyobb bűne, hogy rosszul választotta meg igazságügyi miniszterét. Mindenkit nem lehet egyből kiismerni. Most már hiába ajánlkozott fel Ibolyka Orbán Viktornak, udvarias, de határozott viaszutasítást kapott.

ParaBoszme 2009.07.01. 16:13:51

@Fedor: Ne emelj ki szavakat a környezetükből. Pont az a lényeg, hogy itt az MSZP, SZDSZ, MDF egy kutya. Elvhű komcsi simán átigazol az ellenzékhez, és gátlástalanul átírja annak eredeti szellemét. Így lesz az MDF-ből egy neoliberális kotyvalék. Már nincs jobb és baloldal. Vannak hazaárulók (MSZP,SZDSZ,MDF) és nemzeti elkötelezettek. Szebb jövőt Okoska.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2009.07.01. 16:56:30

@ParaBoszme: kik a nemzeti elkötelezettek? Aki nem akar szavazni a jobbikra vagy a fideszre, de az általad hazaárulóknak tartott pártokra sem, azok kik? Tényleg ennyire fekete és fehér? Nem mellékesen tehát a fidesz akkori kormánya, akik a választók miatt voltak ott, tehát kb 180 ember kontra több millió választásra jogosult - szóval a választók voltak ostobák - de hát azért vannak ott hogy képviseljék a választókat. Nem sikerült. Most az MSZP-nek nem sikerült, le is fogják őket szavazni. De nem sanyarú hogy csak kettőből lehet választani? Az MDF ezért lenne jó.

(Nem mellékesen ha nincs Bokros csomag, a fidesz fele annyit sem tudott volna elérni a saját idejében ....de ez persze jóval nagyobb látóteret igényel, Te pedig - ezért meg nem haragudj, csak érzelmi szinten politizálsz, ami gátolja a normális vitát.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.01. 17:12:15

@basten: Ez azért nem semmi. Én meg felhívom a figyelmedet, hogy Csurka István az MDF alapítója. Mégsincs semmi köze a jelenlegi MDF-hez. Így Dávid Ibolyának sincs immár semmi köze a polgári oldalhoz. Mi értelme ennyire nyilvánvaló képtelenségeket összehordani? Inkább az eredeti témában próbálj megszólalni, reagálni, érvelni.

basten 2009.07.01. 17:14:40

"De a kurva sem kurvának születik, hanem a körülmények hatására válik azzá. Ibolyka a hatalom birtoklásának örültjévé vált, ő egy politikai prostituált, aki bármire, a szó legszorosabb értelmében bármire (prostitúció, zsarolás, fenyegetés, adatokkal való visszaélés és még ki tudja milyen köztörvényes bűnökre) képes hatalma megtartásáért. Az ilyen köpönyegforgatókat nem könnyű felismerni, nagyon jól álcázzák igazi mocsos lényüket."

Ez tiszta 50-es évek. Lásd még Rajk-per és tsai.!
Torgyán, Szabadi, Lányi stb. Viktor tényleg gyenge lehet a káderpolitikában:-)))

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.01. 17:17:56

@Legelő Őse: Egyetértek, az érzelmi politizálás csak gátolja az értelmes, normális vitát. De kérlek, nézz körbe a blogomban, egyetlen MSZP-SZDSZ-MDF-közeli hozzászóló sem tudott érdemben érvelni, csak fröcsögött. Sajnos te sem intellektuális vitát kezdeményeztél. Én nagyon komolyan szellemi párbajt szeretnék ezen az oldalon, ahol ütközhetnek az értelmes érvek és ellenérvek.
Tehát miért is nem képviselte a Fidesz 98-02 között a választókat? Ez számomra nem derült ki. Ezt a Bokrosnak köszönheti Orbán Viktor a sikerét, nagyon gyenge. Klub Rádió, ATV kedvenc szlogene. De lássuk be, őszintén szólva ez vicces. Az MSZP-SZDSZ tönkrevágja az országot, átad egy romhalmazt a Fidesznek, aki rendet csinál és még az MSZP-nek, meg Bokrosnak legyen hálás? Most is be fogják vetni majd ezt az ócska trükköt. Orbánék hosszú és fáradtságos munkával helyre hozzák az országot, és majd jön a médiahadsereg és úgy állítja be, hogy a Bajnainak meg az Oszkónak köszönhető az Orbán sikere. Mindig ugyanaz a lemez...

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.01. 18:11:19

@basten: Valami ütősebbet kérlek! Az Orbán-kormánynak szinte az összes minisztere stabilan megmaradt, amelyik nem, az általában felfelé bukott: Járai, Chikán. Ezzel szemben rekordmennyiségű politikust fogyasztottak el Megyótól Bajnaiig. Számolj, gondolkozz, aztán írj! :) De jellemző, hogy csak offolsz.:(

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.01. 18:26:09

@basten: Viktornak az FKGP kádereinek kiválasztásában nem volt semmi szerepe, ugyanígy ahhoz sincs köze, hogy egy KÉNYSZERKOALÍCIÓBAN kit delegál az MDF miniszternek...de azt hittem, ezek trivialitások.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.01. 18:49:28

@Fedor: Itt ParaBoszme nyilván arra célzott, hogy az MSZP-SZDSZ-MDF-re jellemző sajnos még mindig, és talán egyre intenzívebben a kommunista, bolsevik reflexek, módszerek. Ugyanakkor emellett jellemző most rájuk a szélsőséges neoliberális gazdaságpolitika. Igaz, ebben köpönyegforgatók, hiszen 2002-ben viszont mérhetetlen populista és szélsőbalos retorikát és gazdaságpolitikát folytattak. Ezek után remélem, Te sem tartod katyvasznak.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.01. 18:51:34

@Legelő Őse: Ha nem is fekete és fehér a dolgok állása, de a jelenlegi helyzet súlyossága és tragikusságára tekintettel úgy érzem, nem elegáns a Fidesz vélt (vagy talán valós) apró szürke foltjaival akkor, amikor mélyfekete az MSZP és társai.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.07.01. 23:22:41

@proeskontra: "nagy hódolója vagy a kalapos hercegnőnek"
Ez még mindig nem így van (soha nem is volt), na de sebaj. Esetleg valami új, a valóságtól kevésbé távol álló vesszőparipa?

"Vicces vagy ahogy egy egyértelmű érzelmi kitörésen a tényeket kéred számon."
Tudod mifelénk ha valakinek elég megalapozott a véleménye ahhoz, hogy leírja, akkor tud is érvelni mellette. Érvelni márpedig (megint csak: mifelénk) tényekkel szokás.

"Azonban a fenti cikket illetően van-e érdemi hozzászólásod?"
Mit kommentáljak ezen? Az ügyészség kérte a mentelmi jog felfüggesztését, amiről majd az OGY mentelmi bizottsága dönt. Ha felfüggesztik a mentelmi jogukat, akkor a bíróság lefolytatja az eljárást, és akkor kiderül, hogy kinek van igaza.
Az, hogy valaki védekezik, ha megtámadják, talán érthető. Hogy a vádak jogosak-e, azt a bizonyítékok hiányában legfeljebb pénzfeldobással lehet eldönteni. Mit írjak le még?

"egyetlen MSZP-SZDSZ-MDF-közeli hozzászóló sem tudott érdemben érvelni, csak fröcsögött."
*csóválja a fejét* Bagoly, bagoly, mekkora gerenda...

"Ezt a Bokrosnak köszönheti Orbán Viktor a sikerét, nagyon gyenge."
Nem, ezt közgazdaságtani ténynek hívják, csak azok bonyolult dolgok, nem csoda, ha nem érti mindenki. ;)

@ParaBoszme: "Szerinted, ha egy 'politikus' a megszorításaival tönkre tesz egy országot, azt minek lehet nevezni?"
Közgazdaságtan egyes, leülhetsz. A Bokros-csomag nélkül az ország tönkrement volna, aminek sokkal komolyabb következményei lettek volna, mint a csomagnak.

"az elvhű komcsi Bokros"
Szóval a politológia se az erősséged. Tudod, a kommunisták nem az állami szerepvállalás leépítésén szoktak munkálkodni...

"Te is megvezetett vagy és megpróbálsz másokat is megvezetni."
Bezzeg te látod az egy igaz fényt, amit Orbán Viktor emel a nemzet mosdatlan ellenségei fölé, ugye?

"Gratulálok, igazán hazafias cselekedet."
Úgy, de úgy megkérdezném, te mit tettél a hazádért... szóval mit is?

"Ez mit sem csorbít a polgári kormány eredményein. Kaptak volna több időt (az ostoba választók miatt nem kaptak)"
Inkább a saját ostobaságuk miatt. Két önkormányzati választást buktak el nyert helyzetből: ez azért már Magyarországon is teljesítmény.

"Vannak hazaárulók (MSZP,SZDSZ,MDF) és nemzeti elkötelezettek."
Tehát vannak a Gonoszok és a Jók. Gratulálok az árnyalt gondolkodásmódodhoz.

//Persze ha valamelyikőtök koherens, a valóságon alapuló és közgazdaságilag megalapozott érvelést hoz amellett, hogy Bokros romba döntötte az országot, és Orbánék építették újjá, akkor meghunyászkodva eloldalgok - de valljuk be, előbb lesz Orbán Viktorból az USA elnöke, mint hogy erre sor kerülne.//

@basten: "Felhívom a tisztelt kommentezők figyelmét, hogy a "polgári kormány" igazságügyminiszterét szapulják alpári stílusban- szakmányban."
Nem bírják megemészteni, hogy Dávid Ibolya anno nem hagyta beolvasztani az MDF-et a Fideszbe, ahogy az történt korábban a kisgazdákkal vagy később a KDNP-vel.

"Ez volna hát a polgári Mao hangvétele?"
Igen, nagyjából ez. Ezért van, hogy nem igazán lehet velük ésszerű eszmecserét folytatni.

MPéter 2009.07.01. 23:59:24

@Alister: "Mit kommentáljak ezen?" Igazad van, semmit, nehéz is lenne, persze a közhelygyűjteményedet felcsaphatnád vagy esetleg leültethetnéd a cikk íróját, mert "nekem nem tetsző tények leírása" tantárgyból egyest érdemel, nem tanár úr?
"Az ügyészség kérte a mentelmi jog felfüggesztését, amiről majd az OGY mentelmi bizottsága dönt. Ha felfüggesztik a mentelmi jogukat, akkor a bíróság lefolytatja az eljárást, és akkor kiderül, hogy kinek van igaza."
Meglehetősen furcsa világlátásod van: "HA felfüggeszti", ha meg nem hát, akkor meg úgy jártunk, igaz? Csak, ahogy a cikk írója is említi a mentelmi jogot nem erre találták ki, vagy szerinted ez meddig működik így? Ha gyermekgyilkosság lenne a vád, arra is azt írnád pökhendien? "Hát ezen mit kommentáljak? Vagy felfüggesztik a mentelmi jogukat, vagy nem..." Érdekes.
"Nem, ezt közgazdaságtani ténynek hívják, csak azok bonyolult dolgok, nem csoda, ha nem érti mindenki. ;)"
Lenéző hangnem, csak tudnám mire? Egy valóban közgazdaságilag nagy tudású ember nem ilyen, valószínűleg olvashattál valami közgazdasági bestsellert Robert T. Kiyosakitól vagy tévedek esetleg a tudomány doktora vagy? Csak az a baj, hogy ha valaki valamiről azt mondja, hogy tény, az attól még nem válik azzá. Persze ki kellett találni valamit, mert a Fidesz-kormány sikeres négy évét már tefeléd is túlzás lenne cáfolni, ezért azt nem is teszed (KÖSZI!), viszont helyette megindoklod, hogy persze, mert a Bokros megteremtette rá a feltételeket... És azt mivel magyarázod, hogy négy év Fidesz-kormányzás után jött (mert adott volt rá a gazdasági helyzet) a Megyó száznapos programja nagy osztogatásokkal), négy év MSZP-kormányzás után, pedig csak a gondok jöttek, és már csak a megszorítások jöhettek. De ne is mondd tudom, nem a dilettáns kormányzás, tehet róla, hanem a világgazdasági helyzet, meg a II. világháború, meg az I., sőt már Mohácsnál minden elromlott... de nem a Megyó és Fletó és hozzánemértő MSZP-SZDSZ kormány hibája... nem... ja tudom, biztos ez is egy közgazgazdasági tény, amit én nem érthetek, igaz professzor úr?

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 09:13:12

@Alister: Jobban örültem volna, ha akár az én cikkemre reagálsz (de tudom, arra nem lehet, mert azért már Neked is kínos lenne mentegetni Ibolykát), akár az én érdemi kommentárjaimra. Ehelyett a, önkényesen kiragadtál mondtatokat a kommentárjaim b, a turbóbalos hozzászólók nem éppen akadémiai véleményére tettél még egy lapáttal rá. Örültem volna, ha érdemi párbeszéd alakul ki, de sajnos megint lehetetlenség Veletek szót érteni, pedig tényleg erre szomjazom. :) Azért mert a Bauer Tamás, a Petsching Mária Zita vagy a Vértes András szerint a Bokrosnak köszönheti az Orbán-kormány a sikerét (és már most előlegezzük meg, hogy a következő Orbán-kormány pedig a Bajnai-Oszkó párosak fogja köszönhetni, még akkor is, ha egyhuzamban 60 évig fognak kormányozni), miért gondolod, hogy ez közgazdaságtani alaptétel? Ez körülbelül olyan, mintha a Kurucinfót tartanám mértékadó forrásnak arra nézvést, hogy milyen emberek is a zsidók. Attól még, hogy egy hazug tételt unalomig ismételnek a médiában, attól nem lesz igaz, akkor sem, ha más vélemény nem jut el Hozzád. Ez azért van, mert a médiában torzak az arányok. Nekik milliárdos magánvagyonuk(úszómedence, lift, A8-as, stb.) mellett is marad pénzük az óriási médiafelületre. Nem furcsa?
Egyébként pedig úgy viselkedsz, mint az a politológia szakos hallgató, aki enyhén szólva nem volt évfolyamelső, de halvány emlékei még vannak a "Bevezetés a politikatudományba" és a "Közgazdaságtan politológusoknak" 2-2 kredites tárgyakból, emlékszik pár tudományos fogalomra, azokkal villog és mélységesen doktríner módon használja őket. Ha esetleg ne adj' Istenem tényleg politológushallgató vagy, akkor szomorú látni, hogy Ágh Attila és Kéri László helyét ilyen felkészületlen és egyoldalúan (onnan is hiányosan) tájékozódott generáció veszi majd át.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 09:56:54

@Alister: Bemásolom, mert láthatóan elkerülte a figyelmed (illetve dehogy kerülte, csak hát erre már nem tudsz mit írni, de biztos van a MEH-ben 0-24 óráig hívható agitprop zöldszám)
"Itt ParaBoszme nyilván arra célzott, hogy az MSZP-SZDSZ-MDF-re jellemző sajnos még mindig, és talán egyre intenzívebben a kommunista, bolsevik reflexek, módszerek. Ugyanakkor emellett jellemző most rájuk a szélsőséges neoliberális gazdaságpolitika. Igaz, ebben köpönyegforgatók, hiszen 2002-ben viszont mérhetetlen populista és szélsőbalos retorikát és gazdaságpolitikát folytattak. Ezek után remélem, Te sem tartod katyvasznak."

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 10:00:38

@Alister: "Az, hogy valaki védekezik, ha megtámadják, talán érthető. Hogy a vádak jogosak-e, azt a bizonyítékok hiányában legfeljebb pénzfeldobással lehet eldönteni. Mit írjak le még?"

Ki is védekezet??? HOL? MI? Valamit már megint nagyon keversz. Azonkívül hogy náci ügyészség és koncepciós eljárás, ebben az ügyben senki nem mondott semmit. És pont a lényeget érted félre. Ha kiadná a mentelmi bizottság, akkor végre védekezhetne, végre tisztázhatná magát. De ennek gyökeresen az ellenkezőjét teszi: joggal való visszaélés módszerével a mentelmi mögé bújik. Nem akarja magát tisztzáni, gondolom én azért, mert tudja, hogy itt joggal még a csíkos pizsama is kinézhet neki...

ParaBoszme 2009.07.02. 10:58:28

@Alister: Gratulálok! Az ATV jelest adna neked, ha osztályozná azt, hogy milyen mértékben butítják el az embereket. Bár szerintem az ATV tanulókat nem kell butítani, csak az ostobák veszkik be hazug kommunikációjukat. Egyébként ’baloldali’ fejekkel nem érdemes vitatkozni, lehetetlen őket meggyőzni, annyira ostobák, csak szajkózni tudják a balliberális média hazugságáradatát.
Nagyon butának kell lenni ahhoz, hogy elhiggye valaki, hogy puszta megszorításból ki lehet jönni bármilyen válságból. Kizárólag gazdaságélénkítéssel lehet. De ilyen elmékkel értelmes ember nem folytat vitát, kár a beleölt energiáért. Szebb jövőt! Sajnos te is részesülni fogsz a FIDESZ kormányzás áldásaiból, kivéve persze, ha a mostani hatalom aktív kiszolgálója vagy, mert akkor vagy a börtönben, vagy az utcán van a helyed cirokseprűvel a kezedben, minimálbérért. És még örülhetsz majd, hogy dolgozhatsz. A végzettséged gondolom másra nem adna jogosítványt.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 11:48:18

@Alister: Amúgy tudod elég nevetséges, hogy állítólag Te nem szimpatizálsz az MSZP-vel, meg ha már akkor inkább Fidesz, mint ezek. Meg az MDF még a legkisebb rossz. De nekem mégis úgy tűnik, hogy kivétel nélkül mindig az MSZP-s hozzászólókat véded körmödszakadtáig, egyszer sem mondod, haogy "hát igen kedves XY kormánypárti hozzászóló, ez azért már túlzás, ebben a cikk szerzőjének van igaza". Egyszer sem. Mindig őket véded. Ilyen alapon állíthatnám én is magamról, hogy csak reformkommunista vagyok, azt szertném, ha az MSZP kicsit változtatna a politikáján és legyőzné a Fideszt. De ez álságos lenne, én nyílt lapokkal játszom.

Celtic 2009.07.02. 16:05:07

Na, vegre megint egy vicces blog :) Nyomd neki, hadd bogjon a motor :)

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.02. 16:19:11

@Celtic: Egyáltalán nem tartom viccesnek, hogy írok posztokat, azokat senki nem vitatja, pláne nem érdemben. Hanem egészen más témákon rugóznak, és szabályosan elárasztják a blogot az MSZP-s hozzászólók seregei, én pedig egyedül tartom ellenük a frontot. Körülbelül hasonlóak az arányok a médiában is...

Celtic 2009.07.03. 11:17:10

@proeskontra: Ez minden blogon es forumon igy megy. Nagy haszna, hogy en mar a politika szotol is hanyok es lehetoleg messzire kerulom a politikai forumokat. Ahogy a politikat is. 20 ev eleg volt ahhoz, hogy tokeltesen kiabranduljak az egeszbol es csak kellemetlen iz maradjon a szamban. Iyg aztan az ember konnyu szivvel tud mast is csinalni, nem egesz nap polforumokon rugozni (pl. Maunika sot nezni es a Velveten vitazni a celebekrol :)

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.03. 21:25:55

@Celtic: :)) Lehet, hogy igazad van, bár az itteni kommentelők némelyikén is lehet annyit neveztni, mint a Mónika-show fogatlanjain. :))

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.07.04. 01:20:38

@MPéter: "esetleg leültethetnéd a cikk íróját, mert "nekem nem tetsző tények leírása" tantárgyból egyest érdemel, nem tanár úr?"
Így a szívedre vetted, hogy valakinek feltűnt, hogy ParaBoszme nem ért a közgazdaságtanhoz? Szíved joga amúgy.

"Meglehetősen furcsa világlátásod van: "HA felfüggeszti", ha meg nem hát, akkor meg úgy jártunk, igaz?"
Ennek semmi köze a világlátásomhoz. Ha nem függesztik fel a mentelmi jogát, akkor csak a mandátuma lejártakor lehet felelősségre vonni. Ennek lehet nem örülni, ezt lehet nem szeretni, de amíg az OGY máshogy nem dönt (segítek: 95%, hogy nem fog), ez így lesz - szóval nem egészen tiszta, mit akartok ezen vitatkozni.

"a gyermekgyilkosság lenne a vád, arra is azt írnád pökhendien?"
Tud, volt már rá példa, hogy egy képviselő mentelmi jogát felfüggesztették. Nem is kellett hozzá ölnie: részegen verekedett a fickó.
Szóval, ha már a mentelmi ügyekhez nem értesz, akkor legalább olvass utána, mielőtt hülyeségeket beszélsz.

"Egy valóban közgazdaságilag nagy tudású ember nem ilyen"
Mert te aztán csak tudod, nem? Amúgy ehhez nem kell nagy tudásúnak lenni...

"ha valaki valamiről azt mondja, hogy tény, az attól még nem válik azzá"
Segítek. Attól, hogy itt pörögsz, a tények nem változnak meg. Ha ezt nem látod be, az a te bajod, nem az enyém.

@proeskontra: "már Neked is kínos lenne mentegetni Ibolykát"
Most erre mit írjak? Hogy már vagy ötödszörre vagy képtelen felfogni, hogy nem érdekel se az MDF elnöke, se az ő megvédése? Van értelme hatodszorra le írnom?

"miért gondolod, hogy ez közgazdaságtani alaptétel?"
Oké, szemlátomást azt se érted, mi a különbség tény él alaptétel között.

"Nekik milliárdos magánvagyonuk(úszómedence, lift, A8-as, stb.) mellett is marad pénzük az óriási médiafelületre. Nem furcsa?"
Őszintén? Nem.

"Egyébként pedig úgy viselkedsz, mint az a politológia szakos hallgató, aki enyhén szólva nem volt évfolyamelső, de halvány emlékei még vannak a "Bevezetés a politikatudományba" és a "Közgazdaságtan politológusoknak" 2-2 kredites tárgyakból, emlékszik pár tudományos fogalomra, azokkal villog és mélységesen doktríner módon használja őket."
Ismételten, sokadszorra (és valószínűleg ismét feleslegesen) kérnék tőled érveket az állításaidra, ha már te ilyen nagyon tájékozott vagy az említett tudományágakban. Ja hogy a kisegítő iskolában ilyeneket nem tanítottak. Opardon.

"Bemásolom, mert láthatóan elkerülte a figyelmed..."
Feladom. Vegyél egy értelmező kéziszótárt és nézd meg benne az ELVHŰ szó jelentését. Utána meg egy politológia tankönyvet, és nézd meg benne a kommunizmusról szóló fejezetet.

"nekem mégis úgy tűnik, hogy kivétel nélkül mindig az MSZP-s hozzászólókat véded körmödszakadtáig"
A hiba az ön készülékében van.

"egyszer sem mondod, haogy "hát igen kedves XY kormánypárti hozzászóló, ez azért már túlzás, ebben a cikk szerzőjének van igaza". Egyszer sem."
Nehogy már az én hibám legyen, ha a t. szerző elrugaszkodik a valóságtól, és aztán nem talál vissza!

"szabályosan elárasztják a blogot az MSZP-s hozzászólók seregei, én pedig egyedül tartom ellenük a frontot"
Vajon ez volt a freudi elszólás, miszerint MPéter és ParaBoszme nevében is te írsz?

@ParaBoszme: "Egyébként ’baloldali’ fejekkel nem érdemes vitatkozni"
Ha szerinted én baloldali vagyok, akkor a közgazdaságtan mellett a politológiához SEM értesz - ez viszont nem az én saram, már bocs.

"Sajnos te is részesülni fogsz a FIDESZ kormányzás áldásaiból"
Attól óvjon meg az Ég...

"kivéve persze, ha a mostani hatalom aktív kiszolgálója vagy, mert akkor vagy a börtönben, vagy az utcán van a helyed cirokseprűvel a kezedben, minimálbérért"
Te vagy nagyon naiv vagy, vagy szimplán hülye, ha ezt komolyan gondolod.

"A végzettséged gondolom másra nem adna jogosítványt."
1. Jogosultságra gondoltál, felteszem. Bár ide inkább a lehetőség szó illene. Hiába, ez a magyar bonyolult nyelv...
2. Csak azért, mert téged kitettek a kisegítő iskolából, másnak még lehet rendes végzettsége.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.04. 09:55:41

@Alister: Én nem látom, hogy mitől érten ParaBoszme kevésbé a közgazdaságtanhoz, mint Te, akinek a közgazdasági műveltsége abból áll, hogy elfogadja, amit a sajtó a szádba rágott, hogy a Bokrosnak köszönheti a ZORBÁN a sikerét.

"Ha nem függesztik fel a mentelmi jogát, akkor csak a mandátuma lejártakor lehet felelősségre vonni. Ennek lehet nem örülni, ezt lehet nem szeretni, de amíg az OGY máshogy nem dönt (segítek: 95%, hogy nem fog), ez így lesz - szóval nem egészen tiszta, mit akartok ezen vitatkozni."

Ha elolvstad volna figyelmesen az írásomat, akkor kiderült vona számodra is, hogy azt fejtegettem benne, hogy Dávid Ibolyának mint a NORMÁLIS MAGYARORSZÁG elsőszámú képviselőjének egy súlyos köztörvényes bűncselekmény alapos gyanúja esetén magának kéne követelnie, hogy a mentelmi bizottság tárgyalja ügyét mihamarabb, hogy tisztázhassa magát, vagy urambocsá saját maga lemond a mentelmi jogról. Nem így történt, hanem a mentelmi jog mögé bújva megvádolja az ügyészséget, holott három éve a mentelmi jog eltörlését indítványozta. Ennyi az írás rövid tartalma. Tehát a kérdés: szerinted normális, hogy a mentelmi joga mögé bújik vagy nem? A verekedő képviselő, ha jól tudom, akkor még nem is olyan régen is az MDF-frakcióban ült (most is ott ülne, csak hát megszűnt a dicső frakció). Amúgy kérlek, jelezd, hogy a fenti cikkben hol rugaszkodtam el a valóságtól és a kedves hozzászólók hol nem rugaszkodtak el!
""Nekik milliárdos magánvagyonuk(úszómedence, lift, A8-as, stb.) mellett is marad pénzük az óriási médiafelületre. Nem furcsa?"
Őszintén? Nem."
No comment, azt hiszem.
"A hiba az ön készülékében van."
Idézd kérlek, ahol balos hozzászólóba belekötöttél. A jobbos belekötéseket tudom idézni, szóval azzal ne fáradj.
Bizony freudi elszólás volt. Te nem a Havas médiaiskolájában tanultál? Mert akkor már értem, honnan ez a "szellemiség".

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.04. 10:36:22

@Alister: "szabályosan elárasztják a blogot az MSZP-s hozzászólók seregei, én pedig egyedül tartom ellenük a frontot"
"Vajon ez volt a freudi elszólás, miszerint MPéter és ParaBoszme nevében is te írsz?"

Szeretnék elnézést kérni az egy-két ellenzéki hozzászólótól, azért ragadtattam magamat ilyen költői túlzásra, mert blogom hozzászólói között is a magyar médiaarányok köszönnek vissza, ami elég kétségbeejtő. Persze Alister szerint itt sincs gond az arányokkal. Én mindössze arra vágynék, hogy kb. fele-fele arányban legyenek a hozzászólok, úgy mint egy kívánatos médiaszerkezetben.

MPéter 2009.07.04. 11:56:01

@Alister: "Tud, volt már rá példa, hogy egy képviselő mentelmi jogát felfüggesztették. Nem is kellett hozzá ölnie: részegen verekedett a fickó.
Szóval, ha már a mentelmi ügyekhez nem értesz, akkor legalább olvass utána, mielőtt hülyeségeket beszélsz." Úgy látom, szövegértésből is leülhetnél egy egyessel :), hol mondtam én olyat, hogy még sosem volt példa a mentelmi jog felfüggesztésére??? Milyen megnyilvánulásomból következtettél arra, hogy nem értem?? Ja, semmilyenből, csak szeretsz ferdíteni, azt tudom, már tapasztalatam. Én csak arra, mutattam rá, hogy a mentelmi jog intézménye nem arra való, hogy a baráti ogy.-vel összejátszva a mögé bujjanak.

"Így a szívedre vetted, hogy valakinek feltűnt, hogy ParaBoszme nem ért a közgazdaságtanhoz? Szíved joga amúgy."
A pökhendi, lenéző stílust vettem a szívemre, De szíved joga, hogy milyen stílusod van. Ha nagyon műveltenk akárnám magam mutatni, azt mondanám:
"Le style, c'est l'homme".

"Segítek. Attól, hogy itt pörögsz, a tények nem változnak meg. Ha ezt nem látod be, az a te bajod, nem az enyém."

Köszömöm a segítségedet, egy felém nyúló segítő baráti kezet mindig szívesen fogadok (mondjuk, lehet, hogy jobban járnék, ha a tied nem fognám meg, mert csak a mélybe taszítanál). Én még mindig úgy gondolom, az nem tény, hogy a Bokros-csomagnak köszönheti az Orbán-kormány a sikerét, ezt csak az MSZP és ahhoz közel álló közgaszdászok terjesztik.

MPéter 2009.07.04. 11:59:59

@proeskontra: "szabályosan elárasztják a blogot az MSZP-s hozzászólók seregei, én pedig egyedül tartom ellenük a frontot"

Akkor, tudod mit, mostantól valóban így lesz. Viszlát!

:) Még szerencse, hogy nem vagyok én ilyen sértődős! Kitartok! (ugye, ezt a szót azért még le szabad írnom??)

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.04. 12:02:26

@MPéter @Alister: Például ajánlom Alister figyelmébe a Bokros-csomag alapos közgazdaságtani elemzését: Járai Zsigmond: A pénz beszél. Járai volt kiemelkedően sikeres pénzügyminiszter, jegybankelnök. Nemzetközileg elismert szaktekintély, akit nem mellesleg a fideszes elhajlással nehezen vádolható szakmai Banker az év legjobb jegybankárának választott. De Te ettől még gondolom, leültetnéd nagy egyessel közgazdaságtanból Járait is.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.07.04. 16:24:54

@proeskontra: "Én nem látom, hogy mitől érten ParaBoszme kevésbé a közgazdaságtanhoz, mint Te"
Az a te egyéni problémád. De persze ha van valami ötleted, hogy miből lett volna Orbán Viktor sikeres 1998 és 2002 között, ha 1994 és 1998 között beüt egy államcsőd...

"Tehát a kérdés: szerinted normális, hogy a mentelmi joga mögé bújik vagy nem?"
Normálisnak normális. Érthetőnek érthető. Korrektnek nem korrekt, sőt! És hogy jogos volt-e, azt majd a bíróság eldönti.

"Idézd kérlek, ahol balos hozzászólóba belekötöttél."
Idézd kérlek, ahol balos hozzászólás baromságokat címzett volna hozzám!

"Én mindössze arra vágynék, hogy kb. fele-fele arányban legyenek a hozzászólok, úgy mint egy kívánatos médiaszerkezetben."
És mi tart vissza, hogy felkutasd a Fideszes tömegeket és meghívd ide az oldaladon vitatkozni a mosdatlan tömeggel?

"Járai Zsigmond: A pénz beszél"
Most rögtön rohanjak el megvenni, vagy ráér holnapután?
És te olvastad már? Fűzött vagy kötött? Kemény borítós vagy paperback? Hányszor hányas méretű (csak hogy tudjam, mekkora zacskót vigyek)? Jó minőségű a papír? Olvasható a betűméret?

@MPéter: "Milyen megnyilvánulásomból következtettél arra, hogy nem értem?? "
Például ebből: 'Meglehetősen furcsa világlátásod van: "HA felfüggeszti", ha meg nem hát, akkor meg úgy jártunk, igaz?'; meg ebből: 'szerinted ez meddig működik így? Ha gyermekgyilkosság lenne a vád, arra is azt írnád pökhendien?'

"lehet, hogy jobban járnék, ha a tied nem fognám meg, mert csak a mélybe taszítanál"
Ennél mélyebbre? Nem vagyok se varázsló, se kútásó.

"az nem tény, hogy a Bokros-csomagnak köszönheti az Orbán-kormány a sikerét, ezt csak az MSZP és ahhoz közel álló közgaszdászok terjesztik."
Persze, a PPKE közgazdaságtan tanárai is nyilván MSZP-közeliek. És te most leleplezted őket! Ezt aztán nem gondoltam volna róluk... te tényleg nagyon ügyes vagy!

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.04. 16:57:03

@Alister: "Most rögtön rohanjak el megvenni, vagy ráér holnapután?
És te olvastad már? Fűzött vagy kötött? Kemény borítós vagy paperback? Hányszor hányas méretű (csak hogy tudjam, mekkora zacskót vigyek)? Jó minőségű a papír? Olvasható a betűméret?"

Ez érvelés akart lenni?

"Idézd kérlek, ahol balos hozzászólás baromságokat címzett volna hozzám!"

Te úgy kezdted a blogban az első szereplésed, hogy nekem támadtál. Miért nem egy balos hozzászólóra támadtál?

Botos Katalin szerintem nagyon-nagyon dühös lenne, ha ezt most olvasta volna Tőled.

MPéter 2009.07.04. 17:46:57

@Alister: "Normálisnak normális. Érthetőnek érthető." Hát, ezt neveztem én furcsa világlátásnak.

"És hogy jogos volt-e, azt majd a bíróság eldönti." A bíróság arról biztos, hogy nem fog dönteni, hogy jogos volt-e a mentelmi jog mögé bújni. Vagy elítélik vagy nem. Most te mire gondolsz: szerinted a bíróság melyik döntése esetén jogos, ha elítélik akkor az ő szempontjából jogos volt, mert FÉLT, ha meg nem ítélik el, akkor miert volt jogos, mert nem akarta magát tisztázni? Magyarázd már el nekem, hogy erről, hogy dönt a bíróság, mert én jogilag nem vagyok olyan képzett mint te.
"És mi tart vissza, hogy felkutasd a Fideszes tömegeket és meghívd ide az oldaladon vitatkozni a mosdatlan tömeggel?" Ahogy valamelyik hsz-edben írod, én hívtalak meg ide. Tény. És nagyon örülök, hogy elfogadtad a meghívást. Beírtam egyébként még számos köztudottan jobbos blogba is a linket (reakció, vastagbőr stb.), de nem tudom miért nem jönnek vagy legalábbis nem kommentelnek. Ez úton is biztatom őket, hogy tegyék:)!

"Most rögtön rohanjak el megvenni, vagy ráér holnapután?
És te olvastad már? Fűzött vagy kötött? Kemény borítós vagy paperback? Hányszor hányas méretű (csak hogy tudjam, mekkora zacskót vigyek)? Jó minőségű a papír? Olvasható a betűméret?"

Te arra gondolsz, hogy proeskontra blöfföl, és nem is olvasta, esetleg nincs is meg neki? Hát ez nagyon komoly, kölcsönadta nekem miután elolvasta, és saját szememmel láttam (egyébként dedikált példány).

""Milyen megnyilvánulásomból következtettél arra, hogy nem értem?? "
Például ebből: 'Meglehetősen furcsa világlátásod van: "HA felfüggeszti", ha meg nem hát, akkor meg úgy jártunk, igaz?'; meg ebből: 'szerinted ez meddig működik így? Ha gyermekgyilkosság lenne a vád, arra is azt írnád pökhendien?'"
Arra céloztam, hogy ha valaki gyermekgyilkosság lenne a vád, akkor is jogos lenne, ha nem adná ki a mentelmi bizottság, és amögé bújna, ezt kérdeztem, hogy hol a határ? Te erre nem válaszoltál, gondolom ennek is megvan a maga oka, helyette elkezdtél engem azzal vádolni, hogy nem értem a helyzetet, holott ez nem igaz.

"Ennél mélyebbre? Nem vagyok se varázsló, se kútásó." Jó, belátom magas labda volt, de ugye csak a vicc kedvéért írtad, vagy ha nem akkor mondd már nekem, hogy miért vagyok én mélyen? Milyen megnyilvánulásom alapján mondod ezt vagy te mindig ilyen jelzőkkel illeted a veled nem egy politikai platformon lévőket. Szép tőled.

"Persze, a PPKE közgazdaságtan tanárai is nyilván MSZP-közeliek. És te most leleplezted őket! Ezt aztán nem gondoltam volna róluk... te tényleg nagyon ügyes vagy!"
Tehát a PPKE-n olyanok nem lehetnek? Komolyan nem? Akkor biztos, azt sem tudod, hogy dr. Bárándy Gergely a MSZP-s politikus a PPKE tanára, nyilván tudod te ezt, ha mégsem itt az életrajza: hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%A1r%C3%A1ndy_Gergely
Vagy nyilván Tóth Mihály büntetőjogász neve is ismeretlen számodra, ő sem MSZP-közeli. Tehát ennyit arról, hogy a PPKE-s tanárok mind Fidesz-bérencek, bár amennyit a kormány az egyházi fenntartású intézmények ellen tett azon se lennék meglepődve ha egy katolikus egyetemen tanító nem kedvelné pket, de nem így van. És ezt te pontosan tudtad, csak azt remélted, hogy mi nem, hát nem így lett... Nem túl ügyes próbálkozás.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.04. 18:16:57

@MPéter: @Alister: Én még idézném a szintén a PPKE-n tanító Bánáti Jánost is, aki Helmeczy ("hókarón a nyuszika" és "haveri kutyák") ügyvédurat nagytiszteletűnek nevezte, ezek után majd azt mondod, hogy a Fidesz-közeli ügyvédi kamaraelnök szerint is egy talpig becsületes ügyvédről van szó, csak a nyilas HírTV már megint mindent manipulál.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.07.04. 22:59:27

@proeskontra: "Ez érvelés akart lenni?"
Nem, de ha magadtól nem ismered fel, akkor hagyjuk.

"Te úgy kezdted a blogban az első szereplésed, hogy nekem támadtál. Miért nem egy balos hozzászólóra támadtál?"
Talán mert ez a te blogod és te beszéltél hülyeségeket a bejegyzésedbe, nem Fedor.

"Botos Katalin szerintem nagyon-nagyon dühös lenne, ha ezt most olvasta volna Tőled."
Ez erősen kizárt, de tulajdonképpen mindegy, mert nem különösebben érdekel, hogy mit hiszel.

"Én még idézném a szintén a PPKE-n tanító Bánáti Jánost is"
Ezzel most mit akartál mondani?

@MPéter: "Hát, ezt neveztem én furcsa világlátásnak."
Mi a franc furcsa abba, ha nem tartom különösnek vagy érthetetlennek, hogy valaki nem akarja, hogy a rendőrség vegzálja?

"A bíróság arról biztos, hogy nem fog dönteni, hogy jogos volt-e a mentelmi jog mögé bújni."
Fordítok. Ha ártatlannak találják, akkor jogosan hivatkozott a mentelmi jogára, mert tudta, hogy ártatlan. Ha elítélik vagy bizonyíték hiányában felmentik, akkor jogtalanul élt a mentelmi joggal.

"hol a határ?"
Ezt minden esetben a mentelmi bizottság dönti, a saját politikai felelősségére.

"ugye csak a vicc kedvéért írtad"
Persze, hiszen semmi bajom veled.

"Tehát a PPKE-n olyanok nem lehetnek?"
Eh, persze hogy lehetnek. Tudod, az iróniát írásba ennél jobban jelezni...

"ennyit arról, hogy a PPKE-s tanárok mind Fidesz-bérencek"
Ilyet nem is írtam.
Tudod, azt szeretném átvinni, hogy ha valaki nem Fideszes, akkor az nem jelenti azt, hogy MSZP-s, SZDSZ-es, MDF-es vagy Jobbikos, és fordítva.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.05. 09:58:47

@Alister: "Talán mert ez a te blogod és te beszéltél hülyeségeket a bejegyzésedbe, nem Fedor."

Ezt talán pont Te döntöd el. De ha mindig a balos hozzászólókkal vagy egy platformon és sosem a jobbosokkal, akkor miért ekkora szégyen bevallanod, hogy Te bizony közelebb állsz az MSZP-hez, mint a Fideszhez?


"Mi a franc furcsa abba, ha nem tartom különösnek vagy érthetetlennek, hogy valaki nem akarja, hogy a rendőrség vegzálja?"

Hát Téged sem fognak a jövőben remekjogászként hivatkozni, az egyszer biztos.
Egyrészt a bíróság nyilván nem dönt abban, hogy jogos volt-e Dávidnak mentelmi joga mögé bújnia. De ez olyan szintű trivialitás, hogy szerintem nemhogy jogász nincs rajtad kívül, aki ezt hitte volna, de egyáltalán értelmiségi se.
És különpedig elképesztő egy jogásztól, hogy ha az igazságszolgáltatás eljárását Te vegzálásnak érzed. Nyilván utalva arra, hogy az ügyészség (nem rendőrség) alapos gyanúja, megalapozatlan és koncepciós eljárásról van szó, amit az ellenzéki Fidesz kézivezérel...

MPéter 2009.07.05. 11:17:18

@Alister: "Mi a franc furcsa abba, ha nem tartom különösnek vagy érthetetlennek, hogy valaki nem akarja, hogy a rendőrség vegzálja?" Ha ártatlannak találják, akkor jogosan hivatkozott a mentelmi jogára, mert tudta, hogy ártatlan.
Azt, hogy ha ártatlan, akkor mi a francért nem akarja tisztázni magát. Lehet (sőt biztos), hogy én másfajta ember vagyok mint Dávid vagy te, de ha engem gyanúsítanának, és biztos lennék ártatlanságomban, akkor első dolgom lenne, hogy lemossam magamaról a gyanút.

"Persze, hiszen semmi bajom veled."
Ennek örülök. :)

"Tudod, azt szeretném átvinni, hogy ha valaki nem Fideszes, akkor az nem jelenti azt, hogy MSZP-s, SZDSZ-es, MDF-es vagy Jobbikos, és fordítva." "Persze, a PPKE közgazdaságtan tanárai is nyilván MSZP-közeliek. És te most leleplezted őket."
Úgy próbáltad beállítani, mint hogyha az, hogy ha valaki a PPKE-n tanít az axióma lenne, hogy nem lehet MSZP-közeli, közben azt lepleztem le, hogy ez nem igaz, ld. Bárábdy (MSZP-tag) ld. előző hozzászólásom.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.07.05. 17:06:55

@proeskontra: "Ezt talán pont Te döntöd el."
Az egyik pillanatban azon sírsz, hogy milyen kevesen vannak a te oldaladon, a másikban meg pörögsz, hogy csak szerintem beszélsz hülyeségeket. Skizofrénia, hm?

" De ha mindig a balos hozzászólókkal vagy egy platformon és sosem a jobbosokkal"
Mert pölö Fedor kiköpött kommunista, ugye...

"Te bizony közelebb állsz az MSZP-hez, mint a Fideszhez?"
Ha esetleg n> mint 1000 egység, akkor én-MSZP távolság n egység, én-Fidesz meg n+1 egység. A különbség legfeljebb árnyalatnyi.

"ez olyan szintű trivialitás"
Nos nem, de hát tőled nem várhatom el, hogy ezt értsd.

"elképesztő egy jogásztól, hogy ha az igazságszolgáltatás eljárását Te vegzálásnak érzed"
Látom, a szövegértelmezés továbbra se megy. Dávid Ibolya érzi vegzálásnak az eljárást, nem én. Amúgy kíváncsi lennék, hogy ha pölö téged vádolnának valamivel, te hogy reagálnál...

"Nyilván utalva arra, hogy az ügyészség (nem rendőrség) alapos gyanúja, megalapozatlan és koncepciós eljárásról van szó, amit az ellenzéki Fidesz kézivezérel..."
Komolyan, gyúrj rá erre a szövegértés dologra, mert nélküle nem sok babér vár rád a neten.

@MPéter: "ha engem gyanúsítanának, és biztos lennék ártatlanságomban, akkor első dolgom lenne, hogy lemossam magamaról a gyanút."
Szintén. De azért tapasztalataim szerint (sajnos?) nem ez az általános reakció.

"Úgy próbáltad beállítani, mint hogyha az, hogy ha valaki a PPKE-n tanít az axióma lenne, hogy nem lehet MSZP-közeli"
Nem, pusztán ironizáltam. ;)

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.05. 17:16:18

@Alister: Most hogy lehet érdemi reakciónak nevezni azt, hogy szövegértés...
"Az egyik pillanatban azon sírsz, hogy milyen kevesen vannak a te oldaladon, a másikban meg pörögsz, hogy csak szerintem beszélsz hülyeségeket. Skizofrénia, hm?"

Egyszer sem sírtam, hogy kevesen írnak, kizárólag azt, hogy az arányokkal van probléma. De ügyes csúsztatás!

"" De ha mindig a balos hozzászólókkal vagy egy platformon és sosem a jobbosokkal"
Mert pölö Fedor kiköpött kommunista, ugye..."

Ezt megint nem cáfoltad, viszont szerinted milyen szimpatizáns az, aki azt írja, hogy Orbán az egyetlen magyar politikus, akinek papírja van arról, hogy hazudott. Gondolom, ez is amolyan objektív, középen álló megállapítás, nem balos, csak annyi a bűne, hogy nem szerelmes Orbánba, igaz?

"Ha esetleg n> mint 1000 egység, akkor én-MSZP távolság n egység, én-Fidesz meg n+1 egység. A különbség legfeljebb árnyalatnyi."

Én az egyik és másik oldalra történő kirohanásaid közti különbséget nem nevezném árnyalatnyinak, van aki igen?

""ez olyan szintű trivialitás"
Nos nem, de hát tőled nem várhatom el, hogy ezt értsd."

Megint nem érvelsz, hisz hogy is lehet kimagyarázni azt, hogy jogász létedre azt hiszed, hogy a bíróság utólag dönt arról, hogy jogos volt vagy sem, hogy Dávid a mentelmi jog mögé bújt. Mivel kimagyarázni nem tudtad, megint egy ócska poénnal elütötted.

"Látom, a szövegértelmezés továbbra se megy. Dávid Ibolya érzi vegzálásnak az eljárást, nem én. Amúgy kíváncsi lennék, hogy ha pölö téged vádolnának valamivel, te hogy reagálnál..."

Kérlek, én nem vagyok politikus, és nem vagyok a normális Magyarország egyetlen igaz képviselője, mint ugye Dávid. És ezen kár mint szépíteni, ő bizony a mentelmi jog mögé bújik, ha valami, akkor ez biztos nem a normális Magyarország jellemzője.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.07.05. 17:23:22

@proeskontra: "Egyszer sem sírtam, hogy kevesen írnak, kizárólag azt, hogy az arányokkal van probléma."
Aha, mert ez nem ugyanazt jelenti...

"Ezt megint nem cáfoltad"
Szerintem olvass bele a blogjába.

"Én az egyik és másik oldalra történő kirohanásaid közti különbséget nem nevezném árnyalatnyinak"
A hiba a te készülékedben van.

"jogász létedre azt hiszed, hogy a bíróság utólag dönt arról, hogy jogos volt vagy sem, hogy Dávid a mentelmi jog mögé bújt."
Te tényleg ennyire nem akarod felfogni, ami nem a pártközpontból jön? Ha ártatlannak találják, akkor teljesen jogos, hogy a mentelmi jogára hivatkozott: ez azt jelenti, hogy nem a bíróság állapítja meg de facto, hogy jogos volt-e, hanem a bírósági ítéletből következik!

"nem vagyok a normális Magyarország egyetlen igaz képviselője, mint ugye Dávid"
Elkezdhetünk ugrálni az egyes pártok szlogenjein, de nem hiszem, hogy van értelme.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.05. 17:40:05

@Alister: Miért jelentené már ugyanazt??? Kizárólag az a bajom, hogy aránytalanul sok a baloldali kommentelő. Nem számbelileg sok, hanem arányaiban. Ez bizony bonyolt, ugye?

""Ezt megint nem cáfoltad"
Szerintem olvass bele a blogjába."

Most egy következő állításomat se sikerült cáfolni, meg az előzőt is. Nevezetesen, ha nem vagy MSZP-közeli, akkor miért a fideszes kevés hozzászólásra vadászol, miért nem a sok balosra? Valamint most már Fedor nyilvánvalóan alaptalan megállapítására se sikerült semmit se összehozni. Ha annyira kétségbe vagy esve elővarázsolom az az agitprop zöldszámot is, elvileg hályogos barátodnak is megtaláltam a 2006-os programot...


""Én az egyik és másik oldalra történő kirohanásaid közti különbséget nem nevezném árnyalatnyinak"
A hiba a te készülékedben van."

Nyilván velem van a hiba, de keresd már meg itt a blogon azt az alig kevesebb baloldali kirohanások elleni hozzászólásaidat, mert valahogy nem találom, de Neked biztos, sikerül megtalálni.

Még mindig nem érted: az, hogy Dávid Ibolya ebben a kényes kérdésben nem maga mond le a mentelmi jogáról (tehát nem akarja tisztázni magát), függetlenül attól, hogy a bíróság hogy dönt, az politikailag és erkölcsileg elfogadhatatlan. Legalábbis egy demokráciában, állítólag itt az van. És itt nem pártszlogenekről van szó (bár Te egy előző kommenteden nagyon ugráltál a polgári Magyarország szlogenen, csak akkor az nem volt probléma), hanem arról, hogy nehogy már az MDF és Dávid Ibolya oktasson ki mást a normális Magyarországról, a normális politizálásról. Hogy egy klasszikust idézzek: "Bagoly, bagoly..."

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.07.05. 17:54:00

@proeskontra: "Miért jelentené már ugyanazt???"
Mert a magyar nyelvben az 'aránytalanul sok' ellentéte az 'aránytalanul kevés', azért...

"ha nem vagy MSZP-közeli, akkor miért a fideszes kevés hozzászólásra vadászol, miért nem a sok balosra?"
Mert te levadászod az MSZP-seket helyettem is. ;)
(Persze már ezt is leírtam egyszer, de akkor úgy látszik nem ment át.)

"keresd már meg itt a blogon azt az alig kevesebb baloldali kirohanások elleni hozzászólásaidat"
Kimondta, hogy a te blogodon szidom a kormányt? Btw, van élet azon kívül is, sőt!

"az, hogy Dávid Ibolya ebben a kényes kérdésben nem maga mond le a mentelmi jogáról (tehát nem akarja tisztázni magát), függetlenül attól, hogy a bíróság hogy dönt, az politikailag és erkölcsileg elfogadhatatlan."
Ja hogy szerinted. Felteszem, ha egy Fideszes képviselő lenne ilyen helyzetben, máshogy gondolnád.
Hoppá! Azt hiszem, már értem, miért az a blogod címe, ami...

"Te egy előző kommenteden nagyon ugráltál a polgári Magyarország szlogenen"
Idézd már, kérlek!
(100$-os kérdés: miért érzem, hogy ez nem fog menni?)

"nehogy már az MDF és Dávid Ibolya oktasson ki mást a normális Magyarországról, a normális politizálásról. "
Pedig az a szomorú igazság, hogy van olyan politikus, párt és politikai erő is, aki még tőlük is tanulhatna erről a témáról ezt-azt...

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.05. 18:08:03

@Alister: ""Ez volna hát a polgári Mao hangvétele?"
Igen, nagyjából ez. Ezért van, hogy nem igazán lehet velük ésszerű eszmecserét folytatni."
Most már beugrik?

Szerintem a kisegítő iskola szintje alá kell miattad süllyednem, de nem baj, elmagyarázom. NEM BAJ, HOGY SOK A FIDESZT GYALÁZÓ KOMMENTELŐ, SŐT ÖRÜLÖK, HA MINÉL TÖBBEN ÍRNAK (BALOSNAK IS ÖRÜLÖK), KIZÁRÓLAG AZ ZAVAR, HOGY A KÉT OLDAL SZIMPATIZÁNSAINAK ARÁNYA EGÉSZSÉGTELEN.

Uma74 2009.09.20. 16:16:34

Ha hazaárulást követnék el, jó pár évre bekaszniznának. Ha mindezt Ők teszik? Hát mindent megtesznek, hogy rájuk az általuk kimondott törvény ne vonatkozzon. Gyűlölöm a mentelmi jogot. Hogy miért?
Egy rövid történetben tudom ezt a legjobban szemléltetni:

11 évvel ezelőtt, egy zalai kisfalu. Éles kanyar, az út szélén mindkét oldalon jó mély árok. A kanyarban egy fekete autó tűnt fel. Minden jelzés adott volt, hogy tudjuk, diplomatát szállítanak. Elől, hátul rendőrautó...stb.
Nos...a mi kis diplomata autónk bevágott a kanyarba a felezővonalra, így a szabályosan közlekedő autók belecsúsztak az árokba. A tettes elhajtott, a zsaruk sem álltak meg. De a kisemberek tragacsai kisebbb harc árán kerültek csak ki az árkokból. Mert ők figyeltek arra, hogy ne okozzanak karambolt, és csakis a lélekjelenlétükön múlott, hogy nem lett belőle tragédia.
A mai napig nem tudjuk kit szállítottak.
De akkor, ott csak kósza szösszenetnek érezte magát minden egyszerű ember. Mert csakis ránk vonatkoznak a törvények.

Uma74 2009.09.20. 16:18:47

@ParaBoszme: Jó meglátás, tömör vélemény!

Uma74 2009.09.20. 16:21:25

@Alister: Ezt nem kell bizonyítani. Eze sajnos nyilvánvaló tény. Ha figyeled a napi híradásokat (és nem csak egy kiválasztott csatornán) meg fogod látni, hogy mennyire sok ellentmondás van egy-egy hírben. Az egész csak attól függ melyik köntöst húzzuk rá. De soka emberben felvetődik a "hazaárulás ténye. Nemcsak a fent említettekkel kapcsolatban.
süti beállítások módosítása